Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 15 december 2015

"Får det lov att vara en kopp bakad varm choklad?"

I cafét på Norrbys i Tyresö finns succén "En bakad varm choklad". Perfekt till höstens mörker och kyla! Här får du receptet.

Annelie Källberg driver en liten oas i Tyresö utanför Stockholm. Upplevelseträdgården Norrbys har under 10 år vuxit fram och här finner man det mesta som har med växter och trädgård att göra.

norrby3norrby4

I vackra miljöer eller trädgårdsgalleri som de själva kallar det handplockar de varje år sitt sortiment av odlingsvärda växter. Allt växtskydd och gödsel som de använder är godkända för ekologisk odling.

norrby6
I butiken finns ett stort urval av krukor, inomväxter och redskap.

De har även ett trädgårdscafé som drivs av Sofie Andersson med ett stort varierat utbud. Sofie har en stor konstnärlig sida och på instagram kan man följa vilka fantastiska bakverk hon gör. För Lands läsare bjuder hon här på en kopp bakad choklad! Perfekt till höstmyset!

Sofie Andersson på Norrbys bjuder på en bakad choklad.
Sofie Andersson på Norrbys bjuder på en bakad choklad.

Bakad varm choklad

12 stycken muffins

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl grädde
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 krm salt
1 dl chokladknappar
1 dl minimarshmallows

Italiensk maräng

3 st äggvitor
2 dl strösocker

Dekoration

minimarshmallows
florsocker
kakao

Gör så här

Sätt på ugnen 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ner till en slät smet. Smält smöret, häll på grädden och rör ner smör och grädde i smeten.

Placera ut 12 st ugnssäkra koppar som rymmer stora muffinsformar. Stoppa i formarna och fyll dem till 3/4 med smet.

Grädda i cirka 18–20 minuter och låt svalna.

Blanda äggvitor med socker i en värmetålig skål. Placera den i en kastrull med vatten och värm till alla sockerkristaller har smält. Känn med fingret om alla kristaller smält. Ta upp skålen och vispa sedan äggvitan till hårt skum så länge tills skålens utsida är rumstempererad. Fyll en spritspåse med stjärntyll och spritsa i varje kopp. Dekorera med pudrat florsocker, kakao och minimarshmallows.

norrby2

Läs mer på Norrbys hemsida.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen