Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 12 maj 2015

Hästbonden Pontus kärleksbombas i Bonde söker fru

Snart är det sista chansen att skriva ett brev till någon av årets singelbönder i Bonde söker fru. Redan nu har hästbonden Pontus Hugosson, 25, slagit nytt rekord.– Han har ensam fått fler brev än vad förra årets bönder fick tillsammans. Det är makalöst, säger Mia Stalin, programmets producent.

Bild 1/2 FOTO: TV4
Bild 2/2

Fram till 13 maj går det att skriva till de åtta singelbönderna som söker kärleken i tittarsuccén Bonde söker fru på TV4.

Förra årets bönder fick 766 brev tillsammans. Pontus har redan fått över 800 brev.

– Det är helt galet. Han har redan fått börja läsa breven för att han ska få en ärlig chans att hinna gå igenom alla, säger Mia Stalin som tillsammans med ytterligare tre ur produktionen läser alla brev.

Varierande mängd brev

När de gäller de andra bönderna är breven av varierande mängd. Vissa har bara fått en handfull brev.

– Det har gått sämre för några men jag kan inte tala om vilka det är. Så är det alla år tyvärr. Det är tråkigt och skär i hjärtat. Man vet att de längtar efter kärlek och får man färre brev är ju chansen mindre.

– Å andra sidan, när man får så många brev som Pontus, kan det blir svårt att sortera ut guldkornen.

En trend som märks bland årets brevskrivare är att det är fler yngre än äldre.

– Sedan är Stefan Hildingsson en stark karaktär och det verkar hans brevskrivare också vara. De skickar inte bara en bild och hoppas på det bästa utan har exempelvis rest mer och berättar mer om sina intressen.

De andra bönderna har inte fått ta del av sina brev än utan kommer, precis som tidigare år, få dem av programledaren Linda Lindorff.

TV4 väljer

När bönderna sedan har läst alla brev kommer TV4 välja ut fyra av bönderna som programmet fortsätter att följa under sommaren.

De fyra bönderna har ungefär en vecka på sig att välja ut tio tjejer som de får speeddejta på slottet.

– Vi lägger oss aldrig i vem bönderna väljer, man kan inte styra kärleken på det sättet utan deras känslor måste avgöra. Vi tipsar om tjejer vi tycker verkar intressanta, men vi har full respekt för böndernas val, säger Mia Stalin.

Hur väljer ni ut fyra av de åtta bönderna?

– De måste ha fått 7-8 brev för annars får vi inte ihop något program. Sedan försöker vi blanda åldrar och karaktärer. De som har en otroligt stor längtan efter kärlek en fördel för då vet vi att det blir härligt och romantiskt.

Produktionen har liksom förra året valt att ha färre omtagningar.

– Alla deltagarna vet att det blir en del omtagningar, men slipper deltagarna göra om momenten och får större möjlighet att blomma ut.

Vad ska man tänka på om man vill skriva ett brev till någon av bönderna?

– Skriv ett handskrivet och personligt brev och skicka med några bilder på dig själv i vardagssituationer. Ta inte bara snygga selfies utan visa vad du brukar och tycker om att göra, det säger mer.

Nästa avsnitt av Bonde söker fru kommer att sändas 23 september – då får vi veta vilka bönder som produktionen kommer att följa.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen