Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 7 februari 2017

Hundra procent bonde – 10 saker du inte visste om Frank Erichsen

Den danske tv-profilen Frank Erichsen från programmet "Hundra procent bonde" älskar livet på landet. Han är ointresserad av pengar och har inget emot att bli kallad bondlurk.

Bild 1/3 FOTO: Hasse Gänger
Bild 2/3
Bild 3/3

Hundra procent bonde – 10 saker du inte visste

1. Frank Erichsen har en egen fan club i Finland.

2. I Danmark är tv-programmet ”Hundra procent bonde” det mest framgångsrika någonsin i dansk tv. På danska heter hans tv-program Bonderøven.

3. Han är inte intresserad av pengar. Han är mer intresserad av sin frihet och att skapa ett liv som inte bygger så mycket på pengar.

4. Allt hans familj äter kommer från gården och inget av produktionen säljs. Matpriser behöver han aldrig tänka på. Han har sambo och två barn.

5. Han behöver aldrig stressa för att hinna till jobbet.

6. Hans sambo Theresa Jessing upptäckte honom i ett tv-program där han murade en bakugn. Därefter tog hon kontakt med honom. Det var före programmet ”Hundra procent bonde”.

7. Han tar inte illa upp att bli kallad för bondlurk utan ser det som en komplimang. På danska heter hans tv-program Bonderøven – som betyder bondlurk.

8. Han började odla en egen jordlott redan som tioåring. Det han kallar sin bibel är en handbok i självförsörjning. Boken står fortfarande i hans bokhylla och det var den som väckte hans intresse som ung.

9. Han struntar blankt i inbjudningar till kändisjippon. Där han bor får man högre status av att byta hjul på en traktor eller av att att odla bra grönsaker.

10. Kepsen som Frank alltid har på huvudet är en så kallad six pence-keps. När han tog över gården hängde den på en krok och han tog den. Kepsen är slitstark och han är nu inne på sin tredje exemplar.

Land.se skriver om Frank Erichsen från Hundra procent bonde
Frank Erichsen och Theresa Jessing på gården utanför Grenå på östra Jylland i Danmark.

Fakta om danske Tv-bonden

Namn: Frank Ladegaard Erichsen.
Aktuell: Huvudperson i SVT-programmet Hundra procent bonde.
Bor: På en gård utanför Grenå på östra Jylland i Danmark.
Familj: Sambon Theresa Jessing, 33, barnen Johan, 6, och Alma, 4.
Yrke: Självförsörjande lantbrukare och TV-personlighet i Hundra procent bonde.
Ålder: 31.
Priser: 2010 utsågs Hundra procent bonde till Bästa public service-format i Europa.
Övrigt: Flera säsonger av Hundra procent bonde har släppts på DVD. Frank har skrivit böckerna ”Det enkle liv” och ”Det enkle liv – fler skridt på vejen mot selvforsyning”, som båda ger råd och vägledning till hur man lever ett enkelt liv på landet.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen