Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 17 juni 2015

Inga-Lenas ­goda mårtensoppa

Inga-Lena Larsson har kokat sin klassiska kålsoppa i nästan 30 år. För äkta mårtenskänsla ska den serveras på en papptallrik tillsammans med en ostsmörgås.

Det här behöver du (för 6 portioner):

1 kg rimsaltade fläskben
1 vitkålshuvud
2 ½ l kokspad + vatten
4 buljongtärningar
½ dl sirap
10 kryddpepparkorn
3 lagerblad
¼ dl soja
salt

Land.se skriver Inga-Lena Larssons goda mårtensoppa.

Gör såhär:

1. Lägg fläsket i vatten så det täcker. Låt koka i cirka 2 timmar. När köttet släpper från benet är det färdigt.

2. Ta ur köttet och sila spadet – och spara det.

3. Ta bort köttet från benet och hacka det i små bitar eller strimlor.

4. Häll upp kokspadet i en rymlig gryta och tillsätt vatten så det blir 2,5 liter.

5. Skär vitkålen i små bitar.

6. Lägg alla ingredienser i grytan och låt koka upp. Låt småkoka under lock tills kålen är mjuk.

7. Smaka av med salt och tillsätt eventuellt mer vatten.

8. Lägg i köttet i grytan.

9. Servera soppan på papptallrik och med en ostsmörgås för att få riktig mârtenkänsla.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen