Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 8 maj 2015

Jan blåste nytt liv i macken

Jan Pettersson i byn Torp, Sorunda, drog igång en egen mack när den gamla lades ner. Det blev en succé och försäljningen tog fart direkt.

För ett år sedan skrev Land om containermacken i Sorunda som drivs av Jan Pettersson och hans familj. När den gamla macken, som låg på Jans mark, lades ner fick han idén att själv bli mackägare. Han investerade i en containermack som kom på plats vid väg 225 sommaren 2013.

– Sedan vi drog gång på allvar i september 2013 har vi ökat försäljningen med 35 procent, säger Jan Pettersson. Det är en lönsam verksamhet också för lanthandeln intill som har ökat sin omsättning. Och jag får många glada tillrop från bygden. Detta är en viktig service för landsbygden.

Efter Lands artikel har han fått samtal från hela landet och tagit emot ett antal studiebesök.

– Det är roligt att kunna hjälpa till, säger Jan Pettersson som gärna svarar på frågor om sin erfarenhet av containermacken.

Läs också:

 • Tio orter som gjorde slag i saken
 • Williams lemonad blev en succéaffär
 • Byn som vägrade dö
 • Relaterade artiklar

  Lands Nyhetsbrev

  Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

  Missa inga nyheter
  Gratis

  Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


  Läs fler artiklar från Land.se

  Till toppen