Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 26 maj 2015

Jätteälgen Stoorn har fått nytt liv

Drömmen om jätteälgen Stoorn lever. Älgen ska stå på gränsen mellan Norr- och Västerbotten och pryda berget Vithatten.

Bild 1/2 FOTO: stoorn.se
Bild 2/2

Efter många motgångar pågår nu åter arbetet med att skaffa fram kapital för att bygga den 45 meter höga jätteälgen. Den ska innehålla hiss upp till tre våningsplan på 500 kvadratmeter varder. Där ska det finnas restaurang, museum, konsertsal och konferensutrymmen.

Bakom iden står den lokala turismföretagaren Thorbjörn Holmlund som med företaget Storälgen AB har visionen att skapa Sveriges största landsmärke. Det ska bli en unik sevärdhet fullt i klass med bland annat ishotellet i Jukkasjärvi, men även i klass med Big Ben, lutande tornet i Pisa och Frihetsgudinnan.

I annonser och på hemsidan lovar han att avgörande steg kommer att tas under det här året för att förverkliga drömmen om jätteälgen. Den ska byggas i trä och han efterlyser inte bara kapital, utan även arbetskraft och bidrag i form av material.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen