Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 29 juli 2015

Kladdkaka med brynt smör och dulce de lechegrädde

Bakbloggaren Fredrik Nylén bjuder på ett kladdkakerecept utöver det vanliga! Med brynt smör får kladdkakan en lite nötigare smak och grädden med dulce de leche gör njutningen total. Sätt guldkant på fikat med den godaste kladdkakan!

Bild 1/5 FOTO: Fredrik Nylén
Bild 2/5
Bild 3/5
Bild 4/5
Bild 5/5

Ingredienser

150g brynt smör (Bryn 200, då lite försvinner)
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1  krm salt
3 ägg
2 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj och bröa en springform på ca 24 cm diameter
3. Bryn smöret (se ovan) och häll det i en skål.
4. Rör ner socker, kakao, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget.
5. Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
6. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
7. Låt kakan svalna. Kakan blir fastare när den kallnar.

Dulce de lechegrädde – Vispa grädde, blanda med dulce de leche = Klart!

Läs också:

  • Lyxigaste kladdkakan – med extra allt!
  • Läs mer om

    Gör som 60 000 andra!

    Missa inte Lands nyhetsbrev

    Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

    Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

    Populära ämnen på Land.se

    Missa inte vår webbshop

    Lär dig i din takt

    Upptäck nya platser med

    Läs artiklar i säsong

    Till toppen