Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 29 september 2015

Kolla klippet – Grälåsa gård tar bowlingen till nya höjder!

Inomhusbowling i all ära, men i helgen var det betydligt tuffare tag när mästerskapen i traktorbowling gick av stapeln i Länghem i Tranemo kommun.

Käglorna är utbytta mot stockar och balar får agera bowlingklot. Den som dömer i en traktorbowlingmatch måste vara både alert och snabbfotad.

Det var femte året i rad som det udda mästerskapet hölls på Grälåsa Gård i Länghem. Och enligt Ulf Andersson, en av arrangörerna, var det ovanligt många strikes i år.

Se hur spelet går till och möt debutanten och årets vinnare Erik Åslew. Video från Svt.

Läs också: Kärleksdrama på åkern: ”Nu får du välja – mig eller traktorn”

Traktorbowling är bara en av aktiviteterna LRF Länghem ägnar sig åt. Under året har de både pizzakvällar och inomhusbowling för att skapa gemenskap och ha roligt ihop, något Ulf Andersson tror blivit ännu viktigare efter de att de senaste årens sänkning av mjölkpriserna gjort att många bönder lägger ner sin verksamhet.

Läs också: Efter skörden – 14 balar du bara måste se!

 

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen