Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 14 oktober 2015

Lands nya retrobloggare: Jag älskar att ge nytt liv åt gamla, fina saker

27-åriga Leone Serrander är ny retrobloggare på Land.se. Hon kan allt från de bästa loppisarna till hur du kan fynda hemma på din egen vind!

Bild 1/2 FOTO: Susanna Lindeborg
Bild 2/2

Det började i Paris när hon var 18 år och hamnade i en proppfull second handbutik. Där föll hennes blick på en röd klänning med vita prickar.
– Jag hade aldrig förr känt så mycket för en klänning eller ett plagg överhuvudtaget. Den var så vacker och fint sydd, helt annat än nya kläder. Jag köpte den direkt, berättar hon.

Läs också: Hitta stilen i sommar – 9 retrostilar att inspireras av!

Då och där föddes hennes kärlek, eller nästan besatthet, till kläder, möbler och saker från förr. Sedan dess har hon använt nästan all sin fritid till att leta vackra, gamla saker på loppisar och antikbutiker.

Läs också: Hetaste retrokaféerna från norr till söder

– På semestern passar jag på att besöka så många loppisar och auktioner som möjligt runt om i landet. Ju längre bort från Stockholm, desto häftigare fynd kan man göra, säger hon.
Idag kombinerar hon nytta med nöje genom att använda sitt brinnande retrointresse och stora kunskap i sitt jobb på tidningen Minnenas Journal.
Och nu ska hon börja blogga på Land.se och kommer att tipsa om allt från landets bästa loppisar till hur du använder dina släktklenoder på ett nytt sätt.
– Jag brinner för att bevara och ge nytt liv åt gamla, fina saker och kläder. Som när jag fick tag på en fin hatt med flor som legat i ett uthus på en gård i Dalarna, som hade tillhört en piga som arbetat där i många år. Det kändes fint att veta hennes namn och låta hennes hatt komma till användning igen, berättar Leone.

Läs mer på nya bloggen Leones vintage!

Ständigt på jakt efter nya loppisfynd

Namn: Leone Serrander.
Ålder: 27 år.
Bor: I Vallentuna, ska inom kort flytta till Norrtälje.
Gör: Journalist, bloggare och vintageexpert.
Familj: Pojkvännen Gusten, tre storebröder och mina föräldrar.
Intressen: Ständigt på jakt efter nya fynd på loppisar och antikaffärer.
Aktuell: Med nya bloggen Leones vintage på Land.se

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen