Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 5 maj 2015

Lyckad i storstaden och en förlorare på landsbygden

Hur starka är motsättningarna egentligen mellan staden och landet i Sverige i dag? Kobra gör just nu en serie i två delar där man pratar om olika synsätt på urbaniseringen.

FOTO: Jonas Rudström/SVT

Blir man lyckad och framgångsrik för att man bor i en storstad och en förlorare om man stannar kvar på landsbygden? SVT:s kulturprogram Kobra gör just nu en serie i två delar där man pratar om olika synsätt på urbaniseringen. I programmet går Per Schlingmann och Kjell A Nordström så långt att de säger att det är fel att stadsbor och landsortsbor ska ha samma rättigheter. Första delen sändes i förra veckan och i kväll, tisdagen den 5 maj, kan du se del 2 där Kobra åker till Norrland och träffar bland andra artisten Kitok och författaren Po Tidholm. Programledaren Kristofer Lundström övernattar på ishotellet i Jukkasjärvi som gett samhället med 500 invånare ett nytt liv, och ställer sig frågan: Är det lyxiga och udda inslag som ishotell som ska få små svenska städer att överleva? För att se del 1 går du in på SVT Play. Läs mer om programmet här.

Läs mer om urbaniseringen:

 • Flykten till städerna – vi slår hål på myterna
 • Erika Sörengård: ”Därför strider jag för hela landet”
 • Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Lands Nyhetsbrev

  Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

  Missa inga nyheter
  Gratis

  Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


  Läs fler artiklar från Land.se

  Till toppen