Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 17 juni 2015

Maria maräng på Brittas vis

Under 1990-talet gjorde var Britta Eriksson med och gjorde marängtårtan "Maria maräng" känd i Torsby. Här delar hon med sig av receptet.

Det här behöver du: (10 portioner)

4 äggvitor
3 dl socker
4 dl Rice Krispies (frukostflingor)

Fyllning

4 äggulor
¾ dl socker
1 ½ dl grädde
125 g smör

Garnering

2 dl grädde
75 g blockchoklad
strössel efter behag

Gör såhär:

1. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret försiktigt, vispa på lägsta växel. Vänd i Rice Krispies.

2. Bred ut marängsmeten i en långpanna täckt med smörpapper.

3. Grädda mitt i ugnen i 1,5 timme. Ta marängen ur plåten och låt svalna på spisen. (Dessa moment går bra att göra dagen innan. Lägg en handduk över marängen och låt stå i rumstemperatur över natten.)

3. Sjud äggulor, socker och grädde försiktigt tills det tjocknar.

4. Ta av kastrullen frän värmen och rör i smöret. Låt kallna. (Krämen går också bra att göra dagen innan. Förvara den då i kylen.)

5. Dela marängbottnen i två delar. Lägg först på krämen och täck den sedan med grädde.

6. Lägg över den andra halvan av marängbottnen.

7. Smält blockchokladen över vattenbad på spisen (går också bra i mikrovågsugn).

8. Ringla choklad över tårtan och avsluta med strössel.

land_artikel_marang2

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen