Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 3 mars 2017

Nya gröna vågen – 7 personer som flyttade och fick drömlivet på landet!

Gröna vågen 2.0 är här! Inspireras av människorna som tröttnade på stressen i stan och istället skapade sina drömliv på landet.

Bild 1/2
Bild 2/2

1. Karin tröttnade på storstadens myller

Musikern Karin Park bor i en missionskyrka i Dalarna.
Musikern Karin Park bor i en missionskyrka i Dalarna.

Karin är en framgångsrik musiker med internationell karriär. För några år sedan tröttnade hon på storstadens myller och hakade på den nya gröna vågen. Hon flyttade tillbaka till sin barndoms by Djura i Dalarna och i en gammal kyrka skapade hon sitt drömboende. Läs mer här.

2. Nadine och Fredrik stortrivs på landet med alla djur

Paret vantrivdes i lägenhet. Efter två veckor på landet hade de skaffat höns och sedan även bin.
Nadine och Fredrik vantrivdes i lägenhet. Efter två veckor på landet hade de skaffat höns och sedan även bin.

Nadine och Fredrik tröttnade på slit och släng och det ensamma livet i stan. I ett torp utanför Mjölby började de ett nytt liv och stortrivs nu bland ankor, getter, kor, vaktlar, hundar, katter, höns, bin och gäss. Läs mer här.

3. Patrik och Maria producerar smör till lyxkrogar

Patrik och Maria driver Sveriges minsta mejeri.
Patrik och Maria driver Sveriges minsta mejeri.

Patrik var involverad i IT-boomen kring sekelskiftet. Som framgångsrik konsult led han ingen brist på pengar men han saknade något annat – passionen! Den fann han istället i Kosta där han tillverkar smör på traditionellt vis tillsammans med sambon Maria. Och lyxkrogarna jublar! De representerar den nya gröna vågen. Läs mer här.

4. Hanna satsade allt på hästarna

Land.se skriver om Hanna Ulfsbecker som köpte egen gård när hon var 21.
Hanna köpte en egen gård redan som 21-åring.

Redan som barn fantiserade Hanna om att få bo på landet. Som 21-åring förverkligade hon drömmen. Hanna driver nu en hästgård med en populär ridskola som lockar besökare från USA, Tyskland och Frankrike. Hon är också självförsörjande på kött och ägg. Läs mer här.

5. David fann balansen mellan jobb och fritid

dromliv2

David tog tjänstledigt från reklambyrån i Stockholm för att spendera några månader på landet. Det förändrade allt. I dag driver han restaurang vid Höga kusten och har funnit den perfekta balansen mellan jobb och fritid. Läs mer här.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen