Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 11 september 2015

Öppet brev till landsbygdsministern – så ska rovdjursangreppen minskas

ÅSIKT: Offentliggör alla rovdjursangrepp på tamdjur omedelbart så att grannar kan öka sin bevakning för att skydda djuren. Det kräver moderaten Sten Bergheden i ett öppet brev till landsbygdsministern Sven-Erik Bucht.

Rovdjursangrepp på husdjur och hundar är ett stort problem nu när rovdjuren ökar.

Att få sin hund eller sin tamboskap dödade av rovdjur är inte bara en stor tragedi för de drabbade. Det utgör också ett stort hot om att människor slutar att ha sina tamdjur kvar i dessa utsatta områden, vilket är ett stort ingrepp i landsbygdens människors liv och även hotar deras möjlighet att bo kvar på landsbygden.

Läs också: ”Så vill vi rädda svenska landsbygden”

Land.ses debatt om rovdjurspolitiken.
Sten Bergheden, lantbrukare och riksdagsledamot (M), om rovdjursangrepp på tamdjur.

När ett rovdjursangrepp skett är det viktigt att det offentliggörs omgående av länsstyrelsen så att grannar och övriga i området kan öka sin bevakning och öka skyddet för sina djur.

Därför bör alla rovdjursangrepp som inträffar på tamdjur och hundar och som anmäls till länsstyrelserna offentliggöras omedelbart.

Läs också: Tio bra tips som räddar landsbygden

Vilka åtgärder tänker landsbygdsministern vidta för att länsstyrelserna snabbare ska kunna offentliggöra angrepp på tamboskap och hundar, och därmed minska risken för ytterligare angrepp i området?

Vad tycker du? Skriv en debattartikel!

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen