Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 26 maj 2015

Polisen sover – var god återkom

Beskedet till brottsoffret i Hede: "Du får vänta tills polisen har vaknat." Och tills efter morgonmötet. Det uppger Östersunds-Posten.

04.32 gick larmet, mataffären var utsatt för en smash and grab-kupp. Ägaren Peter Eriksson var på plats drygt tre minuter senare, men då hade tjuvarna redan hunnit länsa butiken på tobaksvaror för cirka 100 000 kronor. Peter larmade förstås polisen i Sveg, 7 mil bort, men fick ett mycket märkligt svar: ”Du får vänta tills de har vaknat. Vi har morgonmöte halv nio och de kan åka efter det. Eventuellt kan en tekniker från Östersund (15 mil bort, reds anm) vara på plats senare på dagen”.

– Klart man blir less. Både på inbrottet och att polisen inte verkar prioritera när det händer sådana här saker i byarna. Det håller inte. Nu struntar jag i polisen och städar upp och öppnar. Jag kan inte vänta till fram på eftermiddagen på att polisen blir kvar, säger Peter Eriksson till Östersunds-Posten.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen