Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 7 september 2015

Så bevarar du äpplets hälsoeffekter! 3 enkla recept!

Det är i skalet det nyttigaste på äpplet sitter. Så att skala och/eller koka äpplena tar bort en hel del av hälsoeffekten. Här är tre recept som skonsamt konserverar äpplet och bevarar det mesta av näringen.

Bild 1/2 FOTO: Istock
Bild 2/2

1. Torkade äppelringar

Äpplen

Sätt ugnen på 40-50 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Kärna ur och skiva äpplena tunt och lägg ut dem på plåten.
Torka i cirka fem timmar, gärna med ugnsluckan lite öppet.
Sätt ugnen på 40-50 grader och pudra äppelskivorna med kanel
Eller torka i rumstemperatur genom att trä skivorna på pinnar som hängs i taket.

2. Frys in äpplena

Halfed apple, frozen, close-up

Kärna ur äpplena, skär i tunna klyftor.
Bred ut klyftorna på en plåt för att först lösfrysa dem.
Lägg sedan de frysta klyftorna i plastpåsar och förslut tätt.
Håller i minst sex månader.

3. Gör råsaft – och frys

iStock_000011294784_Large kopia

Kärna ur äpplena och kör ned i råsaftscentrifugen med skalen på.
Tillsätt eventuellt lite citronsyra för att motverka oxidation, cirka 1-2 tsk per liter.
Frys in snabbt i rena PET-flaskor eller ursköljda plastsaftflaskor.

Gillar du artikeln och våra tips? Följ oss på Facebook så missar du inget!

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen