Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 20 juni 2017

Så enkelt gör du sommarens godaste jordgubbssaft

Smaken av jordgubbssaft väcker minnen av barndomens somrar. Det här receptet från Malin Landqvist är underbart gott och är enklare att göra än du tror.

Jordgubbssaft som väcker minnen

Det här behöver du

Ger cirka 2 liter
1 kg jordgubbar (cirka 2 liter)
4 dl vatten
450 g strösocker per liter avrunnen saft (ca 5 dl)
1 krm natriumbensoat

Så här gör du
1. Koka upp jordgubbar med vatten i en gryta, låt koka under lock i cirka 10 minuter.
2. Mosa sönder frukten mot grytans kant med en slev.
3. Låt stå i cirka 5 minuter.
4. Låt saften självrinna genom silduk eller en ren kökshandduk i cirka 30 minuter.
5. Mät upp saften och häll tillbaka den i en rengjord gryta med socker. Koka upp långsamt och sjud i 10 minuter. Skumma väl.
6. Tillsätt eventuellt natriumbensoat utrört i lite vatten. Häll upp på väl rengjorda, varma flaskor. Förslut och förvara svalt.

landqvist.tifReceptet kommer från boken Safta och sylta av Malin Landqvist.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen