Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 6 maj 2015

Så firades jobba hemma-dagen

I sängen, vid skrivbordet eller i skogen. Sätten att jobba hemma på kan variera. I går firades den officiella Jobba hemma-dagen.

Bild 1/2 FOTO: Flickr
Bild 2/2

Kanske är det ladugården eller butiken som är din arbetsplats. Då är det inte alltid lätt att själv bestämma var arbetet ska ske. Men det finns en särskild dag på året då det kan anses vara extra tillåtet att jobba från sitt eget hem.

IT-företag intiativtagare

I går, den 5 maj, firades den stora jobba hemma-dagen. Tankesmedjan Fores vill att jobba hemma-dagen ska bidra till en minskad miljöpåverkan, ökad produktivitet och höjd livskvalitet.

Initiativtagare till dagen var Microsoft och sedan den instiftades 2012 har många företag anslutit sig till traditionen, skriver Arbetarskydd. På Fores sajt Jobba-hemma.se uppgav bland andra Microsoft, KTH, Makalösa föräldrar och Friluftsfrämjandet att de skulle uppmärksamma årets jobba hemma-dag.

Särskild låtlista

Men vad krävs då för den som inte är van att jobba hemma? På Jobba-hemma.ses Facebooksida kunde deltagare få tips om kit att ha hemma när det är dags för jobb. Även en särskild låtlista på Spotify sattes ihop för att passa under dagen. Klockan 17 ansågs den officiella jobba hemma-dagen vara slut för i år. Hur den avslutades? Med After work – på nätet.

Läs om intressanta företagare:

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen