Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 27 juli 2016

Så förvandlades en skiva tomat till 21 plantor

Linda Jäderström i Habo stoppade ned en ynka tomatskiva i en kruka. Så småningom fick hon 21 kraftiga tomatplantor.

Den 35-åriga undersköterskan och tvåbarnsmamman säger sig inte vara någon odlingsmänniska egentligen, men gillar att plantera lite av sådant som går att äta.

– Jag tycker det är kul att testa saker. Så förra året planterade jag en tomatskiva, la den i jorden direkt från skärbrädan, la lite jord över och sen växte det som bara den, berättar hon.

Land.se om hur du kan odla om tomater.
Linda Jäderström.

Totalt blev det 21 plantor, av denna enda köpestomatskiva. Det syntes att fröna satt i en hel skiva när det började spira.

– Det var så roligt att se hur små gröna strön växte upp i små grupperingar eftersom fröna i tomatskivan sitter i olika små rum.

Sedan växte de snabbt och blommade med råge. Linda fick så många plantor att hon gav bort flera.

Goda blev tomaterna också, även om många av dem fick eftermogna inomhus eftersom hon hade planterat skivan ganska sent på sommaren.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen