Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 6 maj 2015

Spara pengar och på miljön – 3 klimatsmarta tips för dina teknikprylar

Stäng av ordentligt och använd energisparläge på dina teknikprylar så kan du kan spara tusenlappar. Här är våra smartaste tekniktips.

1. Stäng av ordentligt

Om du stänger av TV-apparater, datorer och annat med fjärrkontrollen står de i stand by-läge och drar fortfarande energi. 10 procent av all hushållsel i Sverige används till hemelektronik i stand by-läge – vilket motsvarar värme och el för 64 000 villor under ett helt år. Tips: Använd grenkontakt med strömbrytare till all teknisk apparatur.

2. Använd energisparläge

På din dator går det att ställa in så att datorn automatiskt går ned i viloläge och därmed drar mindre energi.

3. Ha en laddningsstation

Om en mobilladdare sitter kvar i eluttaget efter att telefonen tagits bort drar den fortfarande ström. Tips: Använd en laddningsstation (där exempelvis även uppladdningsbara leksaker och spel kan laddas) i grenkontakt med gemensam strömbrytare.

Fler klimatsmarta tips och idéer:

 • 8 klimatsmarta tips för badrum och tvättstugan
 • 16 klimatsmarta tips för köket
 • 8 klimatsmarta tips för sov- och vardagsrum
 • Gör som 60 000 andra!

  Missa inte Lands nyhetsbrev

  Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

  Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

  Populära ämnen på Land.se

  Läs artiklar i säsong

  Till toppen