Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 18 mars 2017

Stoppa förkylningen – 3 enkla huskurer

Nu snörvlas och hostas det på många hålla runt om i landet. Här är tre enkla och naturliga huskurer som kan lindra.

FOTO: Istock

1. Hostmedicin av kålrot och honung

iStock_000009606799_Large

Genom att blanda kålsaft och honung får du en kraftfull huskur som är slemlösande, antiseptisk och full av stärkande antioxidanter.

Gör så här: Dela en kålrot på mitten,  gröp ur den till en liten skål och smörj kanterna med en tesked honung. Honungen drar till sig kålsaften och det blir som en hostmedicin i den lilla skålen. Ta en tesked i taget av den.

2. Superdryck med ingefära och citron

Ginger tea

Ingefära är känd för sina värmande och antibakteriella egenskaper. Lägg till citron, med sin höga halt C-vitamin, syra och antioxidanter så blir det en stärkande dunderkur.

Gör så här: Koka upp en liter vatten, lägg i minst 2 centimeter riven ingefära och saften av en till två citroner. Låt dra i en kvart, sila och drick en kopp direkt – ställ resten i kylskåpet. Drick tre gånger per dag.

3. ”Nässpray” av koksaltlösning

Process of Nasal clean by women on white background

Genom att skölja näsan med koksaltlösning spolas snor, slem och bakterier som ansamlats i näshålan bort, vilket kan lindra nästäppa. Det finns ”nässköljare” på apoteket att köpa.

Gör så här: Värm upp en halvliter vanligt rent kranvatten till kroppstemperatur och tillsätt en tesked bordssalt (samma salthalt som kroppens). Rör om tills saltet är löst och skölj näsan.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen