Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 31 augusti 2015

Sveriges roligaste SM – tävla med din disktrasa!

Tidningen Land skryter med att de har sommarens roligaste tävling på gång. Håll i er, för nu är det dags för SM i disktrasa.

Vad håller ni på med? Varför gör Land så här? Är ni inte lite väl kaxiga nu? Frågorna duggade tätt när Lands reporter Kristina Bäckström intervjuades om SM i disktrasa på P4 Kalmar och P4 Stockholm förra veckan.

Ja, vad är det ni håller på med? Kan man verkligen ha ett SM i disktrasa?
– Visst kan man det! I fjol brände vi av både SM i vedtraveri och SM i grytlapp så det känns helt logiskt att gå vidare med trasor, säger Kristina.

Är det här verkligen en sport?
– Jag tycker det i alla fall. Man kan se det som ett mellanting mellan isdans och curling, hälften uppvisningssport och hälften ren teknik.

land_artikel_ KristinaBackstrom
Kristina Bäckström

Om man nu går med på att man kan sporta med garn, varför valde nu just disktrasor?
– Det ligger i tiden. Folk vill göra saker själva och ha fina saker som räcker längre i sina hem. Dessutom har de flesta tröttnat på att använda, slänga och köpa nytt. En disktrasa som används om och om igen är ett miljövänligt alternativ.

Hur tävlar man i disktrasa?
– Enkelt. Leta reda på garn och gör en disktrasa av det. De enda regler vi satt upp är att den ska fungera som disktrasa. Den kan ha vilken form som helst bara den suger upp vätska bra, torkar snabbt och går att tvätta varmt. Senast 15:e september skickar man in trasan till oss. Adressen är Land, 109 57 Stockholm. Märk kuvertet med ”Disktrasa” för säkerhets skull.

Och vad får vinnarna?
– Det blir guld, silver och brons på pallen, de tre vinnarna belönas med presentkort på garn från Svarta Fåret.

Första pris: Garn för 1 500 kronor.
Andra pris: Garn för 1000 kronor.
Tredje pris: Garn 500 kronor

 

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen