Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 3 juli 2015

Trend: 8 tecken på att naturen är superhet

Ökat intresse för friluftsliv, granskott på menyn och gröna inredningstrender. Intresset för skog och mark är minst sagt stort. Här är 8 tydliga tecken på att naturen är i ropet.

1. Friluftsliv på framfart

Land.se listar 8 tydliga tecken på att naturen är trendig.
Fjällvandring, paddling, klättring. Såväl unga som gamla, erfarna och orutinerade har ett stort sug efter friluftsaktiviteter. Det märks inte minst hos sporthandelskedjorna som säljer mycket av just denna typ av utrustning.

2. Naturliga råvaror på menyn

Land.se skrive rom den senaste delikatessen i grönsaksdisken – kirskål.
Granskott, björksav, fönsterlav och kirskål är bara några exempel på vilda växter som serveras på lyxrestaurangerna. Att använda naturens egna råvaror är en uppåtgående trend.

Läs också: Ogräset kirskål senaste delikatessen i grönsaksdisken

3. Förskolor med utomhuspedagogik

Land.se listar 8 tydliga tecken på att naturen är trendig.
Allt fler förskolor blir Ur- och Skur-skolor eller Skogsmulle-skolor där barnen får vistas i naturen.

4. Hipster + natur = naturhipster

Många är bekanta med begreppet hipster. Nu är ett nytt ord på gång; naturhipster. Alltså hipsters som anammat friluftstrenden och vistas mycket i naturen. Ordet har kanske inte har tagits upp av Svenska Akademien än, men vänta bara.

5. Mode med miljötänk

Land.se listar 8 tydliga tecken på att naturen är trendig.
Foto: Lindex.com

Många svenska modekedjor och märken arbetar kontinuerligt för att bli mer miljövänliga, bland annat genom att skänka pengar till hållbarhetsprojekt, investera i ekologiska bomullsplantage och starta kläd- och textilåtervinningar direkt i butiken.

6. Självförsörjande hushåll

Land.se listar 8 tydliga tecken på att naturen är trendig.
Ordet självförsörjning har letat sig tillbaka in i vardagen igen. Allt fler vill leva på det naturen har att erbjuda och på flera håll i landet börjar CSA-odlingar, alltså andelsodlingar, starta upp.

Läs också: Sök Grönsaksodlaren Niklas Markie: ”Kunderna betalar min månadslön”

7. Inredning med en touch av naturen

Foto: Reformasthlm.se
Foto: reformasthlm.se

Naturen influerar verkligen inredningen just nu. Kolla till exempel in företaget som odlar färdiga trädmöbler. Djur och växter syns dessutom flitigt som mönster och motiv i många hem.

8. Musik i skog och mark

Foto: Frukta inte skogen
Foto: Frukta inte skogen

Skogsfesten, Skogsröjet och Frukta inte skogen är exempel på svenska festivaler som äger rum i skogen i sommar. Du har väl inte heller missat Värmlandsbandet John Moose vars nya skiva bara går att lyssna på i skogen?

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen