Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 22 september 2015

Världens 9 dyraste kattraser – är din med på listan?

Din älskling är så klart ovärderlig. Men här har vi listat världens (nej, inte Sveriges) 9 dyraste. Priset hänger på ras och stamtavla. Kolla om din katt är med på listan.

1. Bengal – 200 000 kronor

Bengal, världens dyraste kattras
En bengal kan kosta upp mot 200 000 kronor.

Den här pigga och nyfikna katten kan vara värd en hel förmögenhet. För att vara en riktigt fin utställningskatt så måste den vara max fyra generationer från leoparden. Bengaler är en riktig familjekatt som inte är rädd för vatten. Man kan också få en ”mindre fin” bengal för 8 000 kronor.

2. Savannah – 160 000 kronor

Savannah

Den här exotiska rasen är väldigt lik sitt ursprung, servalen som är rätt vanligt kattdjur på savannen söder om Sahara. Det här ska vara en av de friskaste katterna enligt experterna. Finns inte med som godkänd ras på Sveriges kattklubbars riksförbund, Sveraks lista. Lägstapriset för en Savannah är 35 000 kronor.

3. Nakenkatt – 40 000 kronor

Nakenkatt

Den ryska rasen Peterbald, eller nakenkatt som den också kallas, är mycket intelligent, atletisk, nyfiken och vänlig. Nakenkatten trivs bra både med andra katter och hundar, enligt Internationella Kattförbundet. Nakenkatterna är också kända för att  ”prata” och välkomna sina ägare när de kommer hem. Lägstapriset är 10 000 kronor.

4. Manx – 30 000 kronor

Manx

Här är Pelle Svanslös. Manx, som troligen kommer från Isle of Mans, saknar nämligen svans. Den är en riktigt rolig buskatt som gillar att leka och göra sina spektakulära Manxhopp. Däremot har det varit en del avelsproblem. Manx-katterna har ett anlag som gör att de riskerar att få neurologiska eller tarmproblem. Lägstapriset är 6 500 kronor.

5. Scottish Fold – 25 000 kronor

Scottish fold

En lojal och klok katt som har lätt att anpassa sig till nya människor och miljöer. Rasen är lätt att känna igen på sina nedfallna öron. Den gillar att leka och fäster sig ofta vid en speciell person i familjen. Lägstapriset är 4 000 kronor.

6. Russian Blue – 25 000 kronor

Russian blue

Den här söta silkeskatten är lättränad och skötsam. De föds med gula ögon som blir gröna i vuxen ålder. Russian blue gillar uppmärksamhet och gillar att både leka och bli klappad. Lägstapriset är 3 000 kronor.

7. Sphynx – 25 000 kronor

Sphynx

En väldigt vänlig katt med ett mycket mjukt skinn. Gillar både främlingar, hundar och andra djur. Däremot har den lätt för att bli förkyld eftersom den saknar päls. Dessutom är den känslig för sol. Många tror att det är lätt att ta hand om en sphynx eftersom den saknar päls, men den kräver samma omvårdnad som alla andra katter. Lägstapriset 2 500 kr.

8. Brittiskt korthår – 12 500 kronor

British shorthair

En lugn katt som gärna håller en låg profil. Den är mest känd för sin goda hälsa enligt Petfinder. Regelbunden pälsvård är viktigt. Lägstapris: 4 000 kronor.

9. Maine Coon – 8 000 kronor

maincoon

En av de största kattraserna som är en riktig tungviktare. I alla fall om man får tro snacket. Men den här burriga rasen väger inte så mycket som man tror. Det ligger på 6-8 kilo för en hane och 4-6 kilo för en hona. Den här katten gillar att plaska i vatten och kan dessutom lära sig att öppna dörrar.

Källa: pet360.com

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen