Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 13 juli 2015

Video: Hanna Hellquists mamma bjuder på matsmarta tips

Varje år slängs 1,2 miljoner ton matavfall i Sverige – det vill vi på land.se ändra på. I kampanjen #bästefter låter vi kända profiler dela med sig av sina bästa tips för att minska matsvinnet. Först ut är Hanna Hellquists mamma Lisbeth Hellquist.

FOTO: Hanna Hellquist

Hallå där Hanna Hellquist, bloggare på land.se och ambassadör för matsvinnskampanjen #bästefter.

Varför tycker du att det är viktigt att minska matsvinnet?

– Jag är uppvuxen med en mamma som inte slänger något alls och som sparar precis allt. Det kan handla om tre spaghettistrån som blir över som hon sparar i en burk, eller en överbliven potatis som hon använder till en biff dagen efter. Kanske är det för att hon är uppväxt efter kriget, då man inte slösade och slängde saker. Det är en väldigt sund inställning tycker jag. Det är helt sjukt att vi slänger hälften av maten vi köper.

 Vad gör du själv för att minska matsvinnet?

– Jag slänger inte särskilt mycket mat men det som blir över ger jag till hönsen eller slänger på komposten.

Läs också: Här håller Hanna hus

Om kampanjen #bästefter:

Vi slänger 1,2 miljoner ton matavfall i Sverige varje år. Inte ok, tycker vi på land.se. Därför lyfter vi matsvinnet i en rad artiklar och filmer med matsmarta tips från kända profiler. Var med och sprid dem genom att dela på facebook. Märk med #bästefter. Tillsammans kan vi öka kunskapen och därmed minska slöseriet med vår mat.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen