Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 16 juli 2015

Video: Leila Dahlborg lagar vegetarisk caponata av gamla grönsaker

Genom kampanjen #bästefter vill vi på land.se minska matsvinnet. Här visar kocken Leila Dahlborg vad du kan göra med dina gamla grönsaker – en vegetarisk caponata.

Bild 1/2 FOTO: Leila Dahlborg
Bild 2/2

Hallå där Leila Dahlborg, bloggare på land.se och ambassadör för matsvinnskampanjen #bästefter.

Varför tycker du att det är viktigt att minska matsvinnet?

– Det här har alltid varit en viktig fråga för mig och jag gillar att ta till vara på det som finns i kylskåpet. Det är så onödigt att vi slänger sådant som vi kan använda till annat, speciellt när det är djur inblandade. Det är också bra för ekonomin. Tänker man efter lite grann går det att spara in mycket pengar, pengar som man kan göra något roligt för i stället.

Här lagar och bloggar Leila

Vad gör du för att minska matsvinnet?

– Jag fryser in det mesta som blir över. Hackar jag grönsaker och annat sparar jag resterna och använder i soppor och buljong. Jag försöker också ta till vara på hela djuret, och även benen gör jag buljong på. Det blir nästan som roligast och godast när man tillagar något av rester.

Om kampanjen #bästefter:

Vi slänger 1,2 miljoner ton matavfall i Sverige varje år. Inte ok, tycker vi på land.se. Därför lyfter vi matsvinnet i en rad artiklar och filmer med matsmarta tips från kända profiler. Var med och sprid dem genom att dela på Facebook. Märk med #bästefter. Tillsammans kan vi öka kunskapen och därmed minska slöseriet med vår mat.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen