Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Land 17 juni 2015

Yvonnes och ­Gunillas motti med fläsk och lingon

Yvonne Gustavsson och Gunilla ­Daleljung hälsar välkommen på Hembygdgården Kollsberg under sommaren. Där brukar de tillaga traditionell motti med lingon.

Det här behöver du: (räcker till 4-6 portioner)

7 dl vatten
500 g skrädmjöl
1 tsk salt
fläsk (så mycket ni orkar)
lingon eller lingonsylt

Land.se skriver om Yvonne Gustavssons och Gunilla Daleljungs traditionella motti.
Gör såhär:

1. Koka upp vattnet i en kastrull.

2. Häll i mjölet. När det kommer bubblor som går igenom mjölet ”stompar” du med en trägaffel.

3. Stek fläsket och spara flottet.

4. Servera med flott, kröser (lingon på värmländska) och gärna lingonsaft.

Läs också:

  • Klassisk fläskpannkaka med lingonsylt 1 011 views
  • Relaterade artiklar

    Lands Nyhetsbrev

    Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

    Missa inga nyheter
    Gratis

    Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


    Läs fler artiklar från Land.se

    Till toppen