Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 28 juni 2018

10 lantloppisar värda ett stopp

Har du också varit ute och åkt på en landsväg, och plötsligt upptäckt en liten loppis-skylt gömd i diket? På landet kryllar det av härliga loppmarknader att botanisera bland. Passa på att stanna till längs några av dessa populära lantloppisar i sommar!

 Sett en sådan här skylt utmed landsvägen? Sveriges landsbygd kryllar av sommaröppna loppisar.
Sett en sådan här skylt utmed landsvägen? Sveriges landsbygd kryllar av sommaröppna loppisar. FOTO: Istock

Sveriges lääängsta loppis

Den 14-15 juli klockan 10-16 är det återigen dags för Sveriges längsta, och kanske vackraste, loppis från Stöde till Borgsjö utanför Sundsvall. Ljungandalen är en vacker turistväg där du stannar på de loppisar som erbjuds längs vägen. Planera också tid för en gofika längs vägen. Fritt för vem som helst att ställa ut. Se Facebookevenemanget här.

Loppisrunda i jämtländska byar

I samband med Mattmarveckan kan du delta i loppisrundan i Utkälen den 21 juli klockan 11-16. Rundan går genom byarna Kluk, Tossberg, Offne och Hållbacken, med start på bygdegården i Tossberg. Se Facebookevenemanget här.

Läs också: Sveriges mest genuina gårdsbutiker – län för län

Poppis loppis i Torvesta

Loppisen i Torvesta, i Lindesbergs kommun, har av tidningen Expressen listats bland Sveriges bästa ställen att loppisfynda. Gården mellan Frövi och Fellingsbro har bara fått fler och fler besökare med åren. Öppet tisdag till söndag klockan 10-16. Läs mer här.

Läs också: Ordna en gårdsloppis – 9 tips

Fynda lantliga möbler i Ervalla

I Puketorp, två mil norr om Örebro hittar du en riktig loppispärla. ”Lantlig kuriosa” har mycket gamla möbler i lantlig stil och Shabby Chic. Läs mer här.

Retrofynd i Åsbro

I Åsbro nära Hallsberg hittar du Karintorps loppis, som är öppet på söndagar mellan klockan 11-16. Här finns främst retroprylar, som gamla skyltar och affisher, radioapparater och heminredning från förr. Läs mer här.

Loppisrunda i Fjärdhundraland

 Skynda fynda på Sveriges bästa loppisar!
Skynda fynda på Sveriges bästa loppisar! FOTO: Andreas Gruvhammar

En spännande loppis att skriva upp i kalendern inför nästa år, eftersom den arrangeras i maj. Utanför Enköping arrangerar föreningen Fjärdhundraland ”Loppisrundan” som lockar många långväga besökare ut på den uppländska landsbygden. Hitta loppisfynd på något av alla loppisbord som ställs upp på ett tiotal olika platser. Läs mer här.

Småländsk loppisrunda

I Målilla utanför Kalmar kan du göra en runda mellan fem olika loppisar som har öppet på lördagar. Här kan du fynda nytt som gammalt, stort som smått. Självklart finns fika att köpa utmed vägen. Läs mer här.

Läs också: 8 härliga smakvandringar i Sverige du inte får missa!

Lilla Grodans loppis

Lite utanför Örebro hittar du Lilla Grodans loppis i Stora Mellösa. Loppisen har öppet både på torsdagar och söndagar. Här hittar du en välfylld lada med både kläder och prylar. Utanför kan du ta en fika på den soliga uteterassen.

Herrgårdsloppis

På herrgården Fållnäs Gård i Nynäshamn hittar du en mycket populär loppis i Stenstallet. Bara lummiga Fållnäs är värt ett besök. Loppisen har öppet torsdag-söndag klockan 11-16. Kolla in Stenstallets Quriosa här.

Välsorterad loppis utanför Skellefteå

Hej-loppis Stackgrönnan är en mycket populär loppis utanför Skellefteå. En välsorterad butik med väl utvalda artiklar som 
möbler, porslin och 60-talsprylar. Hej-loppis Stackgrönnan finner du på Café Kajutan och har generösa öppettider under sommaren. Se deras Facebooksida här.

Läs också: 5 saker du alltid ska köpa begagnat

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen