Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 25 juli 2016

13 störiga typer på sjön som irriterar oss mest

Sommarsverige visar upp sin vänaste sida – havet det glittrar och solen den skiner. Men längs våra bryggor och naturhamnar är ibland atmosfären allt annat än på topp. Dessa beteenden retar oss båtägare allra mest!

FOTO: Istock, Mostphotos

1. Kommenterande experten

Du kommer in i naturhamn och båtfolket i land ger dig noll hjälp – varken med att ta emot tampar eller varna för grund. Det enda engagerade stöd du får är en expertpanel av åskådare som står med armarna i kors och syrligt kommenterar din tilläggning.

2. Gapige gummibåtsföraren

Grannbåtens barn gasar högljutt runt i gummibåt, gapar för högt och för länge – och alldeles för nära din nyss så fridfulla solplats i naturhamnen.

3. Obekymrade diskaren

När folk i grannbåten glatt sprätter ut matrester och diskar – eller kissar – från badbryggan. Och suckar lyckligt över sitt eget nära-naturen-leverne.

4. Sorglöse seglaren

När du storögt ligger och blinkar natten igenom i gästhamnen, eftersom segelfolket intill inte brytt sig om att tajta upp sina fall och riggar så att de står och slår hela natten. Själva tycks de dock inte störas det minsta av klonkandet.

5. Delningsekonomen

Folk som vid förtöjning envisas med att uteslutande använda sig andras båtars fendrar. Dina fendrar.

6. Skränige turboföraren

Ribbar eller vattenskotrar (som manövreras av människor två generationer yngre än du) som speedar förbi bryggorna och drar upp ständiga svallvågor. Och tvingar fåglarna att sätta av i full skräck.

7. Hafsige förtöjaren

När du med risk för livet tvingas sick-sacka mellan högarna av metervis ringlande och lösa tampar på bryggan.

8. Sopige gästen

När folk på ö grillar och samlar ihop skräpet. Och prydligt lämnar kvar både soppåse och askhög på ön.

9. Efterfestaren

När det blir måsfest i grannens sittbrunn, eftersom matresterna från den nyss intagna räkfrossan bekymmersfritt lämnats kvar när besättningen dragit iväg på någon annan fest.

10. Sittbrunnsklamparen

När besättningen från de långsides liggande grannbåtarna utanför envisas med att kravla sig i land tvärs över dynorna och det dukade bordet i din sittbrunn.

11. Båtegoisten

När du efter upptäcksfärd på ön återvänder till båten och någon har passat på att flytta din båt för att själv få en bättre plats.

12. Den kroniskt sällskapssjuke

När du i naturhamnens stilla solnedgång just ska sätta tänderna i den grillade fläskkarrén – och någon kommer brummandes runt udden och lägger sig käckt intill, fender mot fender.

13. Pedanten

När båtfolk högaktningsfullt struntar i att ta ner flaggan klockan 21. (Eller när andra har högljudda kommentarer om att inte du gör det.)

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen