Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 30 november 2016

150 nya miljoner till bredband på landsbygden

Regeringen satsar ytterligare 150 miljoner på bredbandsutbyggnad på landsbygden. Pengarna tas från delar av budgeten som påverkar landsbygden.

FOTO: IBL

Nästa år ska 850 miljoner satsas på bredbandsutbyggnad på landsbygden. Nu skjuts ytterligare 150 miljoner kronor till den satsningen.

– Med bredbandsmiljarden kan vi ta ytterligare steg mot att ha tillgång till bredband i hela landet, inte bara i de stora städerna och det är precis lika viktigt som när vi en gång elektrifierade Sverige. Det är avgörande för både jobb, tillväxt och livskvalitet, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), i ett pressmeddelande.

Stor satsning i budgeten

Det satsas redan mycket på bredband. Den senaste förstärkningen av budgeten betyder att regeringens satsning nu uppgår till 4,25 miljarder kronor.

– Genom att staten kompletterar de privata företagens satsningar så kan hela Sverige få bra uppkoppling och därmed tillgång till modern samhällsservice säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP), i ett pressmeddelande.

Härifrån tas pengarna som satsas

De 150 miljoner som nu ska förstärka budgeten för bredbandsutbyggnad på landsbygden tas från  landsbygdsprogrammet. Det rör sig alltså om en omfördelning av pengar inom budgeten för programmet.

Prenumerera på Lands nyhetsbrev!

* indicates required




Denna ruta behöver inte kryssas i:

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen