Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 14 maj 2018

200 obemannade närbutiker ska öppna på landsbygden

De kommer vara öppna dygnet runt och ha ett bassortiment på 400 varor. Bea Garcia, vd för nya livsmedelsföretaget Lifvs Scandinavia, kommer själv från Kiruna och ska etablera butiker på platser där det i dag saknas.

FOTO: Istock

– Vi vill gå emot butiksdöden på landsbygden. Själv är jag från Kiruna, och har dessutom kuskat runt som säljare i Sveriges alla kommuner. Jag har upplevt en landsbygd på väg att försvinna, så jag vet vad jag pratar om, säger Bea Garcia till nyhetsbrevet Agfo Weekly.

Lifvs målsättning är att inom kort etablera 200 obemannade butiker i landet. Logistikkedjan är klar med leveranser, städning och påfyllning – och så förstås appen, som kunden laddar ner för att kunna använda tjänsten.

Läs också: Butikernas största matbluffar

De första kommer att öppna i Mellansverige till sommaren.

– Vi ska alltså inte konkurrera med befintliga småbutiker, utan ska ligga där det i nuläget inte finns någon närbutik. Butikerna är cirka 30 kvadratmeter till ytan och kommer att smälta in i omgivningen, säger Bea Garcia.

Regeringen satsar 100 miljoner kronor under perioden 2016-2019 på dagligvarubutiker som öppnar i glesbygd.

I veckan ska gänget bakom Lifvs träffa landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) och prata möjligheter.

– Det är något vi verkligen ser fram emot! Den här lösningen behövs – landsbygden måste få leva upp, säger Bea Garcia.

Läs också: Så mycket vill regeringen satsa på landsbygden

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen