Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 27 oktober

2021 julvärd i SVT: Tareq Taylor

Nu är det klart: Årets julvärd i SVT blev den folkkäre TV-kocken Tareq Taylor! Han blev rörd till tårar när han fick frågan.

FOTO: SVT

Den 52-årige stjärnkocken var en av de mest favorit-tippade kandidaterna till Årets Julvärd, tillsammans med David Sundin och Babben Larsson.

På presskonferensen berättar han om hur han reagerade när han fick frågan:

– Jag bröt nästan samman, fick lägga på luren och be om att få ringa upp igen, tårarna kom. Det här är ett stort hedersuppdrag, det finaste man kan få, berättar han och ser rörd ut igen.

Firar svensk och engelsk jul

Han vill förmedla glädje och lekfullhet – det ska vara kul och ”blinka” om julen, tycker han.

– Jag hoppas kunna skicka in lite glädje till alla som sitter ensamma på julafton, säger

Tareq Taylor är son till Seif Daoudi, född i Palestina, och Annie Taylor, född i Sverige men med rötter i Storbritannien.

– Vi brukar fira svensk jul den 24 december och engelsk jul den 25 december, säger han.

Tareq Taylor har arbetat som kock sedan 1980-talet. Han har drivit ett flertal restauranger och gett ut flera böcker om mat, varav flera har belönats med priser.

Kock i Stjärnorna på slottet

Han har medverkat i många olika radio- och TV-program, just nu som en av domarna i SVT:s matlagningsprogram Bäst i köket.

Tidigare har han medverkat i bland annat Trädgårdstider och som kock i Stjärnorna på slottet , även i årets säsong. 2017 vann han Kockarnas kamp.

SVTs programdirektör Eva Beckman, är nöjd över valet av årets julvärd:

– Tareq Taylor utstrålar värme och glädje, och har förmågan att beröra. Jag vet att många av oss gärna skulle fira julafton med honom. Och nu får vi ju verkligen möjlighet att göra det, säger hon.

Klockan 15.00 på julafton tänder Tareq Taylor ljuset i tv-rutan, precis som traditionen bjuder.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen