25 000 (!) skänkta prylar i Erikshjälpens smarta webbshop
Nu tar hjälporganisationerna upp kampen med e-handels-jättarna på nätet. Erikshjälpen är först ut med en proffsig webbshop med 25 000 skänkta plagg och prylar!
Nu måste även hjälporganisationerna hänga med i den digitala utvecklingen.
För precis som för de stora kläd- och möbeljättarna ser de hur allt fler handlar på nätet i stället för i butiker.
Erikshjälpen satsar ambitiöst
Erikshjälpen är först ut och har satsat väldigt ambitiöst. Webbshopen secondhand.se som bygger på ett lager med över 25 000 skänkta kläder, prylar, redskap med mera, har nyligen sett dagens ljus och verkar vara en succé.
Varenda bok, kökskniv, skjorta, kaffekopp med mera som finns i webbshoppen fotograferas, katalogiseras och får ett pris och en beskrivning innan den läggs in till försäljning.
Dessutom packas alla varor i silkespapper och med en liten hälsning.
Logistisk utmaning
Hur har ni mäktat med detta enorma jobb?
– Ja, det är en logistisk utmaning eftersom vi oftast bara har en artikel av varje vara och måste lägga in dem en och en. Men vi har skapat ett bra system som gör att det går väldigt snabbt, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand.
Läs också: Många fördelar med att ha lite pengar – kolla här!
Centrallager i Borås
Drygt 10 personer är anställda på centrallagret som ligger i Borås, även kallad postorderns hemstad, där kunskapen om postorder även på nätet är stor.
Webbshoppen startade i maj och har blivit en stor framgång, även om det tar ett tag innan den blir lönsam på grund av ”startkostnaderna”.
– Det gäller att tänka långsiktigt och vara uthållig för det här är framtiden, säger Tomas Bjöersdorff.
Överskottet går till utsatta barn
Han räknar med att webbshoppen snart börjar få ett överskott.
Det ska gå till Erikshjälpens omfattande hjälpverksamhet för barn som lever i fattigdom och utsatthet i ett 20-tal länder, bland annat i Rumänien.
– Men vi kommer givetvis att ha kvar våra fysiska second handbutiker. E-handeln blir ett komplement till dem, säger Tomas Bjöersdorff.
Läs också: Årets julklapp 2018 – ett begagnat plagg
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.