Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 4 september 2019

80 kommuner får lägre skatt

Skattesänkningar i 80 kommuner. Det väntas vid årsskiftet efter att regeringen kommit överens om att sänka skatten för över 800 000 personer i de kommuner som ingår i de så kallade A- och B-stödområdena.

 Centerpariets partiledare Annie Lööf gick på onsdagen ut med nyheten om skattesänkningen på Twitter.
Centerpariets partiledare Annie Lööf gick på onsdagen ut med nyheten om skattesänkningen på Twitter.

Skatten kommer att sänkas i omkring 80 kommuner i Sverige, detta efter en uppgörelse mellan regeringspartierna. Skattesänkningen kommer framför allt beröra kommuner i norra Sverige och kommer genomföras vid årsskiftet.

Det är kommuner i de så kallade A- och B-stödområdena som får ta del av skattesänkningen och det kan röra så många som drygt 800 000 personer.

Beräknas kosta över en miljard

Centerns partiledare Annie Lööf skriver så här på Twitter:

”Från årsskiftet får ca 900 000 människor i de 80 mest utsatta kommunerna 1650 kr/år i skattesänkning. En viktig landsbygdssatsning för att minska den orättvisa skatteklyftan mellan stad och land och i linje med vårt Almedalsutspel”.

Centerpartiet hade tidigare krävt minskad skatt med över 300 kronor i månaden, nu landar skatteminskningen på 137 kronor i månaden. Skattesänkningen beräknas kosta omkring 1,35 miljarder kronor.

Läs också: Boende i glesbygd? Då betalar du mest för vattnet

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen