Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 16 mars 2017

9 lyxproblem på landsbygden som storstadsbor bara kan drömma om

Svårt att få något gjort, kalla bilar, borttappade barn – här är landsbygdens lyxproblem enligt Nordmalingsborna. Håller du med?

Bild 1/2
Bild 2/2

Lyxproblem på landsbygden? Ja, det tycker Nordmalings kommun i Västerbotten att det finns gott om. I en nylanserad kampanj vill de få invånarna att dela med sig av sina bästa #nordmalingsproblem.

– Med #nordmalingsproblem menar vi lyxproblem man får av att bo och/eller verka i kommunen, menar Elizabet Westerlund kommunikatör på kommuen

Vill lyfta fördelarna

Att det är svårt att hitta barnen när man leker kurragömma för att man har råd med så stora hus är ett exempel som lyfts i den kampanjfilm som kommunen tagit fram.

– Bilden av livet på landsbygden är ofta negativ, vi vill inte gömma oss bakom en närliggande stad även om vi ser det som en fördel att vara del av en expansiv region. Istället vill vi fokusera på fördelarna av att bo lantligt eller i en mindre ort, det är en livsstil, säger Madelaine Jakobsson, kommunstyrelsens ordförande.

Här är 9 lyxproblem på landet

På sajten nordmalingsproblem.se kan medborgarna själva dela med sig av sina #nordmalingsproblem. Här har vi valt ut några:

1. För nära till allt – bilen hinner aldrig bli varm! / Anna W.

2. Problemen som uppstår när man fastnar med blicken över de vackra vyerna och inte får något vettigt gjort. / Alexander L.

3. Vilken älv ska jag fiska i? Vilken vik ska jag bada i? Vart ska jag ställa alla saker jag kan köpa då inte huset kostar fyra miljoner? / Christer J.

4. Kranvatten med eller utan gurka? När man har så gott vatten är det nästan synd att ”förstöra” det med smaksättning …. / Marie J

5. Problemet är att avsluta skidåkningen och gå in och börja med diverse arbetsuppgifter som ska göras inför veckans aktiviteter. / Kerstin S.

6. Det är svårt att som dagpendlare välja hur man ska ta sig till jobbet i Nordmaling – det går lika bra att åka tåg, buss och bil. / Elizabet W.

7. Jag vill inte åka någon annanstans sommartid, för då kanske jag missar en magisk dag vid havet. / Paula Q.

8. När man har ski-in/ski-out på 20 meters avstånd och inte kan bestämma sig för en tur på längdskidorna NU eller EFTER middagen! / Kristina A.

9. På morgonpromenad Örsbäck-Hallen och det är så vackert att man glömmer tiden och får skynda sig tillbaka innan det är dags att öppna butiken. / Thord J.

Se kampanjfilmen här

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen