Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 14 januari 2016

Aaron lämnade storstan – för bättre ekonomi och skönare liv

Sökmotoroptimeraren Aaron Axelsson tröttnade på stressen och trånga andrahandslägenheter. Nu lever han ett bättre och billigare liv i Örnsköldsvik.– I Stockholm lade jag en massa tid på saker som inte spelade roll för mig.

FOTO: Privat

Att Aaron Axelsson har flyttat till just Örnsköldsvik är egentligen inte större överraskning eftersom han är uppvuxen där. Ändå är det få 35-åriga sökmotoroptimerare som väljer att lämna huvudstaden för det som många ser som landsbygd.

– Visst har det funnits en del som undrat vad man håller på med och sagt att jag kommer att bli ensam (skratt). Men de flesta är förstående och speciellt ensam har jag inte blivit, säger Aaron som varit borta från hemstaden i 16 år.

Viktig känsla

Just känslan av att vara hemma igen är viktig för Aaron och något som han saknade tidigare.

– Stockholm blev aldrig min stad. Det var inte så att jag vantrivdes men det kändes aldrig hemma. Jag har gått och tänkt på flytt länge och nu blev det av.

Flyttlasset gick under hösten och nu arbetar Aaron som vice vd på Brath AB:s huvudkontor i Örnsköldsvik.

Jobbar på familjeföretag

Företaget, som sysslar med marknadsföring inom sökmotorer och sökmotoroptimering, drivs av familjen Bråth där Maria är vd, Magnus grundare och mamma Anna sköter ekonomin. Magnus har gjort samma resa från Stockholm och var den som lockade Aaron tillbaka till uppväxtstaden.

Vad med Stockholm är skönast att slippa nu?

– Det eviga resandet och stressen. Här har jag fem minuter till allt jag behöver, säger Aaron.

Hur har ditt liv förändrats socialt?

– Det sociala livet har inte minskat men flyttats från krogen till köksbordet, vilket jag gillar. I Stockholm kretsar allt kring krogen och öl. Så fort man gör något ska det drickas öl. Det var kanske roligt i början men inte så spännande i längden.

Betalar lika bra som Stockholm

Löneläget i Stockholm brukar locka men Aaron har samma lön nu som i Stockholm och dessutom är livet i Örnsköldsvik billigare.

– Jag flyttade från en andrahandsetta i Stockholm till en trea på 80 kvadratmeter med parkeringsplats i Örnsköldsvik. Och då sänkte jag samtidigt hyran med 4 000 kronor i månaden.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen