Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 15 december 2018

Ackermanns nya projekt – tankesmedja för glesbygden

Med ett populärt New York-konto på Instagram som inspiration vill Lands bloggare och krönikör Malin Ackermann starta en rörelse i sociala medier för svenskar i glesbygden.

 Malin Ackermann är krönikör och bloggare på Land.se. Nu startar hon en tankesmedja för att lyfta landsbygden och livet man lever i glesbygden!
Malin Ackermann är krönikör och bloggare på Land.se. Nu startar hon en tankesmedja för att lyfta landsbygden och livet man lever i glesbygden! FOTO: Istock

Det är invånarnas egna historier om livet på landet som måste få plats. Media och politiker målar bilder med skarpa konstraster som vi själva inte känner igen oss i.

Det menar entreprenören Malin Ackermann som nu startat ett upprop.

– Sverige behöver en ny story. Jag bygger därför en partipolitiskt obunden tankesmedja som inte bara ska finnas i Stockholm och Almedalens finrum, säger Malin Ackermann.

Hittade inspiration på Instagram

På Instagram har Malin hittat inspiration till ett sätt att få ut vanliga människors bild av sin hemort. Kontot Humans of New York (@humansofny) har 8,5 miljoner följare och lägger dagligen upp bilder på människor som får berätta hur de ser på sin stad.

Malin Ackerman tänker att hon kan göra likadant.

– Bilden av att bo på glesbygden är inte uppdaterad. Jag vill lägga upp medborgarnas egna berättelser i sociala medier, få människor att känna sig inkluderade.

Fri att satsa och söka medel

Själv bor Malin Ackermann i Lycksele. För två år sedan vann hon en kamp mot staten när hon lyckades få Skatteverket att backa från sina flyttplaner. Ett 30-tal jobb räddades kvar i kommunen och Malin blev hyllad som en glesbygdskämpe.

Nu har hon sagt upp sig från sitt jobb för att kunna satsa fullt ut på ett bokprojekt och sitt upprop.

– Jag är helt fri att fokusera och söka finansiering. Jag har ingen prestige, men jag skulle bli sur om jag inte gav det här en ärlig chans.

Läs mer om Malin Ackermanns idé på hennes blogg här på Land.se!

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen