Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 7 juni 2017

Åke tvingas avbryta traktorresan till Nordkap

Nyligen startade Åke Larsson en resa till Nordkap på sin traktor från 1954. 350 mil skulle det ha blivit totalt, men nu tvingas han vända hem igen på grund av hälsoskäl.

 Foto: ATL/EVERTSDOTTER
Foto: ATL/EVERTSDOTTER

Åke Larsson från Perstorp i Skåne planerade en riktig långresa med sin BM 36 från 1954. Han startade i hemmet i Perstorp och planen var att resa utmed västkusten upp till Nordkap i norra Norge.

Men efter att ha fått problem med ryggen har nu Åke tvingats vända.

Befinner sig i Skövde

När tidningen ATL når honom har han nyligen vänt i Östersund och befinner sig på en rastplats utanför Skövde.

– Det är klart att jag är besviken över att inte ha kommit till Nordkap men kroppen sade ifrån. Det var ryggen och höfterna som inte orkade med, säger han till ATL.

Åke berättar att han tidigare haft problem med ryggen och är stelopererad. Det var när han kom upp mot småvägarna i fjällen norr om Dalarna som ryggproblemen började. Åke berättar att vägarna där är tjälskadade det gör det ojämnt att köra på och kroppen får ta emot en hel del smällar från körningen.

I Östersund träffade Åke en läkare som gav honom smärtstillande och som rekommenderade honom att vända tillbaka hem, vilket han gjorde.

Ger inte upp

Trots motgångarna och smärtan i ryggen släpper inte Åke sina tankar om resan till Nordkap. Men det är möjligt att det får bli med en annan traktor.

– Vi får se nästa år. Man hinner tänka mycket när man kör en veterantraktor. Kanske går det bättre om jag tar Boxern och sätter in en luftstol, sådan som man har i lastbilar. Då blir det mjukt och följer vägen smidigt, säger han.

Läs också: Åke reser från Skåne till Nordkap – på sin traktor från 1954

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen