Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 9 oktober 2019

6 fakta om Anders Hansen

Hans böcker Hjärnstark och Skärmhjärnan är storsäljare, hans sommarprat i P1 blev det mest lyssnade – nu är överläkaren Anders Hansen aktuell med i SVT-serien Din hjärna. Men vem är Anders Hansen egentligen? Här är lite kuriosa som du kanske inte kände till!

 Anders Hansen stod för 2019 års mest lyssnade Sommar i P1.
Anders Hansen stod för 2019 års mest lyssnade Sommar i P1. FOTO: Björn Lindahl/TT

Anders Hansen är överläkare i psykiatri, författare, föreläsare – och dessutom civilekonom. Han har blivit omåttligt populär bara det senaste året, med sitt pedagogiska och lättillgängliga sätt att beskriva våra hjärnor. Hans bok Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna har sålt i nästan en halv miljon exemplar. På en vecka kan Anders Hansen få uppåt 100 förfrågningar om att föreläsa, men eftersom han är mån om att behålla sin bas som läkare tackar han nej till en majoritet av alla förfrågningar, berättar han själv för Expressen.

Anders Hansens Sommar i P1 2019 på temat ”varför mår vi så dåligt när vi har det så bra” fick 2,7 miljoner lyssningar och var årets mest lyssnade.

6 saker du inte visste om Anders Hansen

  • Anders Hansen spelar korpfotboll och tennis på fritiden.
  • 2018 fick han Mensa-priset – ett pris som delas ut för att uppmärksamma en gärning som främjat mänsklig intelligens.
  • Som tidsfördriv spelar han det elektroniska arkadspelet Doodle Jump.
  • Sedan 15-årsåldern har han spelat gitarr, och började återigen ta lektioner för några år sedan.
  • Han har publicerat över 2 000 artiklar om läkemedel och medicinsk forskning.
  • Han är singel.

Läs också: Hjärnläkaren Anders Hansen: ”Skit i maratonlopp!”

Fakta om Anders Hansen

Namn: Anders Erik Hansen.

Född: 1974.

Yrke: Specialistläkare i psykiatri vid Sophiahemmet i Stockholm, civilekonom, författare, föreläsare, entreprenör och krönikör i Dagens Industri.

Bor: Lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Familj: Mamma, bror.

Uppvuxen: I Täby med 2,5 år yngre brodern Björn.

Utbildning: Civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Läkarutbildning på Karolinska institutet. Specialistutbildning inom psykiatri.

Karriär: Adjunkt på Handelshögskolan. Medicinsk expert i TV4:s Vardagspuls och Malou efter tio. Böckerna Hälsa på recept (2014, med Carl Johan Sundberg), Hjärnstark (2016, har sålt i 440 000 ex), Fördel ADHD (2017) och Skärmhjärnan (2019). TED-talk på temat varför hjärnan är byggd för rörelse (2017). Stora hälsopriset som ”Årets författare” (2017), 2018 års Mensapris. 1,6 miljonerklubbens hälsopris. Aktuell med tv-programmet Din hjärna i SVT.

Källa: Expressen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen