Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 20 oktober 2016

Äntligen! Nu kommer första paketet till Resele – på 40 år

Det tog 40 år för Resele att få tillbaka sitt postnummer. Det innebär nya möjligheter för invånarna och deras lanthandel.

För tre år sedan tog Moa Berglund, 28, över lanthandeln i Resele. I våras prisades hon på Servicehandelsdagarna och nu kommer lanthandeln att bli än mer av en mötesplats i byn.

I vårs fick nämligen Resele tillbaka sitt postnummer. Efter 40 års kamp.

Lämnas till Handlarn

Nu har Postnord beslutat att paketen åter ska få lämnas ut i Resele, hos Handlarn som Moa driver.

– Det var kört tills vi fick tillbaka postnumret. Vi hade ju samma postnummer som Näsåker och där fanns redan ett ombud. Det är nästan två mil dit och det är en bit att åka för ett paket.

Moa Berglund köpte lanthandeln Handlarn i Resele för tre år sedan. Nu kommer paketen att åter kunna lämnas ut i byn.
Moa Berglund köpte lanthandeln Handlarn i Resele för tre år sedan tillsammans med delägaren Håkan Mattsson. Nu kommer paketen att åter kunna lämnas ut i byn.

Av alla paket kommer cirka 80 procent av paketen att kunna delas ut i Resele. Men paket som kostar pengar kommer fortfarande att behöva hämtas ut i grannbyn.

– Man har dragit sig för att beställa saker tidigare. Nu ökar vi servicen och det är det viktiga.

”Är navet i byn”

Sedan tidigare kan Reseleborna bland annat fika, hämta ut varor från Systembolaget och apoteket, låna dator och spela i butiken. Under flera år har också omsättningen i butiken ökat.

– Jag tror att paketutlämningen blir väldigt uppskattat. Det här är navet i byn så det blir bra.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen