3 dåliga vägar i Sverige
Oj så många dåliga vägar det finns i Sverige! Här är de tre senaste exemplen som skickats in till Lands redaktion.
Hålen tillbaka igen på vägen till Väglösa
Inte lätt att köra på länsväg 598 i Kristinehamns kommun, som bland annat går till Väglösa där Gudrun Karlsson bor.
– Det här är den senaste bilden vi skickade till Trafikverket. De fyllde i hålen lite grann förra året men nu är de tillbaka igen och så många att vi inte orkar räkna dem, säger Gudrun.
– Förra året försvann en skyddsplåt under motorn på en bil, eftersom det var så djupa tjälskador. Det frestar på att köra på sådana vägar, detta kort är taget på en vägsträcka där hemtjänst och nattpatrull kör fram och tillbaka kanske 6-8 gånger per dygn, fortsätter hon.
50 år av usel väg mellan Arbrå och Hässja
Det är Sveriges sämsta väg, menar Kerstin Bylander i Galven om väg 668 mellan Arbrå och Hässja i Hälsingland.
– I femtio års tid har olika generationer försökt med Trafikverket, kommunen, regering och riksdagspolitiker för att få en farbar väg. Hela tiden blir det bara konstgjord andning, det håller en stund men sen är det lika illa igen, säger hon.
– Trafikverket verkar ha ett mantra som vi nu hört till leda ”det finns inga pengar”, fortsätter hon.
Fotot visar hur vägen liknar en lervälling hela våren och stora delar av hösten.
– Ser det inte ut så här med lera så är vägen full med potthål så fort det regnar, som bilisterna får kryssa emellan, suckar Kerstin.
Läs också: Finurlig protest mot potthålen
Vägen i Hädanberg i extra dåligt skick
Långa rader av djupa hål över hela vägen! Så ser väg 1039 ut som går till Hädanberg i Örnsköldsviks kommun, där Staffan Öberg bor.
– Vi boende längs vägen har i flera år varit i kontakt med kommunens tjänstemän och politiker samt Trafikverket, men utan resultat. Vägen har aldrig varit så dålig som nu. Hemtjänst, skolskjuts, räddningstjänst samt dem som pendlar till jobbet lider, säger han.
Djupa gropar
Trafikverket svarar att de inte har pengar att rusta vägen utan hyvlar bara grusvägen två gånger per år, vilket inte biter på de stora hålen i vägen.
– Groparna så djupa att väghyveln inte när ned i djupet av dem och när första regnet kommer så kommer groparna fram igen, säger Staffan Öberg.
Han är upprörd över att varken politiker på kommun- eller riksnivå tar frågan om dåliga och trafikfarliga vägar på allvar.
– De bara ser och satsar bara i centrum, landsbygden existerar inte, säger han.
- Har du också en riktigt dålig väg där du bor? Skicka en bild och en kort text till red@land.se
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.