Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 13 februari 2019

Arla går i Oatlys spår – lanserar mjölk med havre

Kampen om platserna i mejerihyllan fortsätter. Nu går Arla i uppstickaren Oatlys spår och lanserar en dryck som till hälften består av havre.

 Arlas lanserar tre nya produkter som består av hälften laktosfri mjölkdryck och hälften havredryck.
Arlas lanserar tre nya produkter som består av hälften laktosfri mjölkdryck och hälften havredryck. FOTO: Arla

Den laktosfria mjölkdrycken är enligt Arla inte ett svar på Oatlys framgångsrika havredrycksförsäljning. ”Det här är en egen innovation”, säger Kristina Hammerö, kategoriansvarig för mjölk på Arla.

Läs också: Oatlys VD om reklamen och kaxigheten

Kallas inte för havredryck

I en intervju med branschtidningen Resumé säger Kristina Hammerö, kategoriansvarig för mjölk, att Arla har en produkt som inte finns på marknaden:

– Vi vill skapa ett bättre alternativ till mjölk än det som existerar. Vi har aldrig kallat det här för en havredryck. Det här är en innovation där vi med mjölken som naturlig ingrediens tillför både smak och hälsoeffekter, säger hon till Resumé.

Läs också: Det här visste du inte om mjölk

Ökad efterfrågan på havre

Så sent som i höstas kampanjade Arla på att ”bara mjölk smakar mjölk”.

På Resumés fråga om den nya produkten beror på en minskad mjölkkonsumtion och en ökad efterfrågan på havre svarar Kristina Hammerö att ”de flesta svenskar i dag dricker mjölk på ett eller annat sätt och en viss andel av våra kunder dricker växtbaserade måltidsdrycker” och hon understryker att drycken är en innovation i en helt egen kategori.

Läs mer om Arlas nya mjölk på Land Lantbruk.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen