Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 13 maj 2019

Bensinupproret: Nu vädjar grundarna till medlemmarna!

Oj, vilket genomslag för Bensinupproret 2.0! Nära en halv miljon har anslutit sig och 150 000 står på kö! Men nu vädjar grundarna till medlemmarna.

 Bensinupproret 2.0 växer så det knakar. Nu vädjar två av grundarna – Angelina och Peder Blohm Bokenhielm – till medlemmarna efter att flera diskussioner i gruppen handlat om annat än just bränslepriser.
Bensinupproret 2.0 växer så det knakar. Nu vädjar två av grundarna – Angelina och Peder Blohm Bokenhielm – till medlemmarna efter att flera diskussioner i gruppen handlat om annat än just bränslepriser. FOTO: TT/Privat

Kanske är detta Facebooks snabbast växande grupp i Sverige för Bensinupproret 2.0 ökar verkligen explosionsartat!

På en dryg månad, sedan starten den 10 april, har antalet medlemmar vuxit till 462 060 i skrivande stund – och siffran tickar uppåt hela tiden.

20-tal betrodda medlemmar

De tre grundarna har fått ta hjälp av ett 20-tal betrodda medlemmar för att administrera och ha koll på gruppen(obs: extern länk).

Men det är ändå cirka 150 000 personer som står i kö för att bli godkända som medlemmar.

– Ja, vi har haft problem att hinna med alla medlemsförfrågningar, vi klarar typ att godkänna 100 nya medlemmar åt gången, säger Angelina Blohm Bokenhielm som tillsammans med sin man Peder är en av de tre grundarna.

Är det enbart missnöje med bensinpriset som får så många att ansluta sig?

– Ja, i grunden tror jag att alla ansluter för att de vill se en förändring gällande bränslepriserna. Det stigande priset innebär att företag får svårare att gå runt, pensionärer får det än mer knapert – ja listan kan göras lång.

Läs också: Bensinupprorets aktion ställdes in – fick inte tillstånd

Ni har fått kritik för att ni inte tar upp bensinbilarnas påverkan på klimatet?

– När det gäller klimatfrågan har vi sagt att det är fel att individen skall beläggas med straffskatt som i dag. Vi har även sagt att Sverige inte har lika stor klimatpåverkan som andra länder.

Stämmer det att ni även fått intern kritik, av medlemmar i gruppen?

– Kritiken är oftast konstruktiv, många som vill se saker hända direkt och ibland kanske på fel sätt, sådana som vi inte uppmuntrar, typ blockader.

Och att ni har tvingats stänga av inläggsfunktionen på grund av ”sabotörer”?

– Ja, det har ibland blivit dåliga diskussioner som vi tvingats stänga ned. Det kommer tyvärr alltid att finnas de som vill sabotera för alla andra.

Och planerar ni nya aktioner – nu med alla tillstånd klara – över hela landet? Flera mindre och en större demonstration?

– Ja, men gällande kommande evenemang kommer vi att skriva mer information inom kort på gruppens sida.

Så här vädjar grundarna av Bensinupproret 2.0 till sina medlemmar:

Vi har under ett par dagar fått hålla inläggsfunktionen nedstängd tidvis för att det blir för mycket olika åsikter som sen har blivit dåliga diskussioner som sedan har fått stängas ner.

Vi har haft 50-tal individer som har haft som mål att enbart förstöra för oss alla, förstöra det vi har byggt upp så effektivt!

Vi har hörts och skakat om maktens korridorer. Vi har synts i varje tidning i Sverige, pratats om på varje radiokanal och frågan är om något överhuvudtaget har haft samma genomslagskraft som vi har haft under denna veckan?

Nu är det viktigare än någonsin att vi står enade i detta, att vi visar riktig styrka och att vi alla är enade i att få ner bränslepriset!

Lämna era politiska åsikter utanför, lämna hat, lämna irritationen utanför. Här måste vi visa vad sann styrka är, att vi som individer är starka, och att vi tillsammans är ostoppbara!

För att visa medier att vi är enade måste vi bevisa att vi är enade i denna fråga, bränslepriset!

Läs också: Bensinupproret planerar aktioner

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen