Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 19 september 2019

Björn Ranelid släpper Kivik äppelmust

Björn Ranelid lanserar en äppelmust i samarbete med Kivik musteri. Författarens ”paradismust” innehåller äpplen från hans egen odling på Österlen.

 Björn Ranelid är en känd Österlenprofil som nu satt sitt namn på en äppelmust från Kivik musteri.
Björn Ranelid är en känd Österlenprofil som nu satt sitt namn på en äppelmust från Kivik musteri. FOTO: Pressbild

I samband med den traditionella Äppelmarknaden i Kivik, 28-29 september, släpper Björn Ranelid en äppelmust tillsammans med Kiviks musteri.

”Många kända personer har viner döpta efter sig. Men jag dricker inte alkohol och föredrar att ha mitt namn på en nyttig dryck”, säger författaren i ett pressmeddelande.

Läs också: Så kan du dryga ut äppelmusten

Björn Ranelids egna äpplen i musten

Författaren som delar av året bor granne med musteriet på Österlen har 4 hektar äppelodling. Hans must har fått namnet ”paradismust” och kommer innehålla äpplen från den egna odlingen.

”När musteriet föreslog att vi skulle göra en särskild Björn Ranelid-must ser jag det som en större hedersbetygelse än alla priser i världen”, fortsätter han.

Hjärtat klappar för Österlen

”Att få samarbeta kring det svenska äpplet med någon som har ett lika stort hjärta för Österlen som vi känns oerhört bra”, säger Daniel Gejde, sälj- och marknadsansvarig på Kiviks Musteri i samma pressutskick.

Han tror att Björn Ranelids namn på musten kommer bidra till att stärka varumärket Österlen.

”Österlen är en fantastisk plats, ett starkt varumärke som vi gärna bidrar till att göra ännu starkare.”

Här kan du köpa Björn Ranelids must

Musten kommer från och med vecka 39 att säljas i Kivik musteris egna butiker, Musteributiken och gårdsbutiken på Solnäs gård i Fjelie utanför Lund.

Priset är satt på 55 kronor flaskan.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen