Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 19 januari 2022

Bli byggnadsvårdare - åk på läger

Vill du lära dig nästan allt om byggnadsvård och samtidigt hänga med härliga husnördar? Vill du dessutom vistas i klassiska fastigheter och njuta av miljöer som du vanligtvis bara besöker? Då är ett byggnadsvårdsläger något för dig!

 Byggnadsvårdsläger på Gysinge med målning och fönsterrenovering på schemat.
Byggnadsvårdsläger på Gysinge med målning och fönsterrenovering på schemat. FOTO: Svenska Byggnadsvårdsföreningen

Varje år öppnar sig möjligheten att vara med på något av Svenska byggnadsvårdsföreningens alla byggnadsvårdsläger. Nu är det dags igen! Den 29 januari öppnar anmälan till sommarens läger och det gäller att vara snabb, eftersom de är väldigt populära.

Vad kan man lära sig då? Det mesta!

Väljer man att vara med på lägret i Gysinge i Gästrikland så får man hjälpa till med pappspänning, linoljemålning och fönsterrenovering bland annat. Om man däremot söker sig till dalsländska Stigens herrgård så är det fasadarbeten som väntar och även där får man jobba med fönsterrenovering. Det finns även läger på Österbybruks herrgård i Uppland och på Malingsbo herrgård i Dalarna.

Läs också: Så byter du en trasig fönsterruta

På de olika byggnadsvårdslägren arbetar man på dagarna under erfaren handledning. Det anordnas dessutom utflykter och föreläsningar och man får en rejäl dos byggnadsvård med sig hem.

Kostnaden för lägren varierar och du hittar allt om information på Svenska byggnadsvårdsföreningens hemsida.

Vill du läsa mer om livet på landet? Prenumerera på Land

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen