Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 april 2018

Bryggeribröder tar över Folkets Park - introducerar ölfestival och ny folkparksöl

De driver redan ett bryggeri och en äventyrspark i området. Nu tar bröderna Dennis och Anders Malmberg även över Folkets park i Bollnäs, vilket innebär både konserter, lokal ölfestival och oktoberfest. Dessutom utlovas en särskilt framtagen folkparksöl.

 Bröderna Dennis och Anders Malmberg satsar på öl, mat och evenemang när de tar över Folkets Park i Bollnäs.
Bröderna Dennis och Anders Malmberg satsar på öl, mat och evenemang när de tar över Folkets Park i Bollnäs. FOTO: Privat

Man kan lugnt säga att de båda bröderna gillar att ligga i framkant och att anta nya utmaningar. Deras bryggeri Organic Smash i Orbaden, ett par mil från Bollnäs, var först i Sverige med att vara Krav-märkt. Bryggeriet är placerat i en före detta liftstation och där har bröderna också etablerat en äventyrspark.

I december 2015 sålde man sina första öl och under 2016 stod äventyrsparken klar.

Läs även: Ölbryggeri och äventyrspark framgångsrecept i Orbaden

En av få välbevarade folkparker

Nu är det dags för nästa utmaning, då bröderna tar över folkparken i Bollnäs.

– Vi arrenderar och har skrivit ett treårsaval med kommunen. Där kan vi sälja vår egen öl och visa att det går att driva en restaurang som bara serverar hantverksöl, säger Anders Malmberg.

Bollnäs Folkets park har anor långt tillbaka i tiden, och när det renoverats har det gjorts med omsorg av byggnadernas historia.

– Det är en av få riktigt välbevarade folkparker, det här ska bli jätteroligt. Och om det går bra gör vi förstås gärna det här längre än tre år.

Öppet varje dag

De senaste åren har folkparken haft lite mer begränsade öppettider. Med bröderna Malmberg vid rodret ska det bli ändring på det.

– Vi startar 26 maj och kommer att ha öppet varje dag under sommaren. Normala dagar har vi en lokal med restaurang och en liten scen, och vid större arrangemang blir det större lokaler som öppnas, säger Malmberg.

Läs även: Möt en av Sveriges första öl-sommelier

Parken ligger ganska strategiskt belägen, bara en kort promenad från centrala Bollnäs, och ute på en udde där det också finns en badplats. De båda bröderna hoppas att badet och miljön kombinerat med servering av mat och öl ska locka såväl lokalbefolkningen som turister under sommaren.

– Det blir allt fler turister i Hälsingland, det har ökat rejält under de senaste åren, säger Anders Malmberg.

Ölfestival med flera lokala mikrobryggerier

Flera större event är inplanerade, bland annat några konserter. Men det blir också två ölevents framöver. Den 4 augusti ska man arrangera sin första ölfestival i Bollnäs.

– Vi ska bjuda in andra mikrobryggerier och hoppas på runt 20 bryggerier på plats. Troligen blir det mest lokala bryggerier, säger Anders Malmberg.

Den 22 september blir det även oktoberfest, då Organic Smash står för ölen. Givetvis ska det även finnas en speciell folkparksöl under sommaren, och den ska bara gå att köpa på plats.

– Vi behöver ha en lager, ett öl som säljer mycket. Vi har bryggt Långnäs Lager, parken hette Långnäsparken tidigare, förklarar Anders Malmberg.

Läs även: Ölpionjären som vill underlätta för svenska bryggerier

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen