Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 december 2018

Bonde-Jennifer ska ändra bilden av landsbygden

Fler ska våga bo och starta företag på landet. Med projektet Lev din dröm vill Karin och Jennifer från Falkenbergs kommun visa att landsbygden är en plats full av möjligheter.

 ”Många ser landsbygden som en plats för kufar som vill bo i enslighet. Vår bild är precis tvärtom, det sjuder av entreprenörskap och livskraftiga företag”, säger Jennifer Erlandsson.
”Många ser landsbygden som en plats för kufar som vill bo i enslighet. Vår bild är precis tvärtom, det sjuder av entreprenörskap och livskraftiga företag”, säger Jennifer Erlandsson. FOTO: Pressbild

Jennifer Erlandsson deltog som hästbonde i Bonde söker fru 2016 och sökte kärleken. Nu lanserar hon och kollegan Karin Torstensson på det kommunala bolaget Falkenbergs Näringsliv projektet Lev din dröm. Målet är att få fler att se möjligheterna i ett liv på landet och våga flytta dit.

– Bilden av landsbygden i Sverige är komplex. Jag är trött på att höra negativa nyheter som att den ständigt avfolkas och behöver räddas genom diverse stödinsatser. Vi är så många som älskar vår livsplats och ser den som en plats för oändliga möjligheter och livskvalitet, säger hon.

Läs också: Shopping: Visa din kärlek för landsbygden och bidra till forskningen

Våga leva sin dröm

Nu vill Jennifer Erlandsson och landsbygdsutvecklaren Karin Torstensson lyfta fram dem som älskar landsbygden i hopp om att inspirera och få fler att våga leva sin dröm på landet. Projektet lanserades den 1 december (obs: extern länk) som en typ av adventskalender och pågår fram till jul.

Varje dag presenteras en film om en företagare på Falkenbergs landsbygd. Men adventskalendern är bara början. Både Jennifer och Karin har större planer för projektet.

Läs också: Boxholmsborna vill starta en folkrörelse för svensk mat

Livskraftiga företag

– Många ser landsbygden som en plats för kufar som vill bo i enslighet. Vår bild är precis tvärtom, det sjuder av entreprenörskap, samverkan och livskraftiga företag. Det handlar om att se ett annat perspektiv – som att en avstyckad gård kan bli både ett boende och en billig och effektiv lagerlokal för ett e-handelsföretag, säger Jennifer Erlandsson.

Genom arbetet med att lyfta fram fördelarna med Falkenbergs landsbygd har Jennifer Erlandsson och kollegan Karin Torstensson varit delaktiga i att ge 30 tomma fastigheter nya ägare.

Läs också: Debatt: ”Vägföreningar har inte råd med snöröjning – på grund av Trafikverket”

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen