Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 22 mars 2019

Bonden Anette Gustawson utsatt för hot

Djurbonden Anette Gustawson, som deltagit i tv-programmen Opinion och Brottsjournalen, har utsatts för telefonterror efter framträdandena i programmen.

 Djurbonden Anette Gustawson tänker inte vika ner sig trots nya trakasserier från militanta djuraktivister.
Djurbonden Anette Gustawson tänker inte vika ner sig trots nya trakasserier från militanta djuraktivister. FOTO: Privat

Anette och Jacob Gustawson, som äger och driver Billinge Gård i Norrtälje norr om Stockholm, utsattes i veckan för telefonterror. En anonym person ringde upp paret mitt i natten och hävde ur sig både hot och hat, berättar Anette Gustawson.

– Förut har de bara attackerat oss via sociala medier, men i natt började de ringa också. Och det var ju inte så roligt, säger hon till Land Lantbruk.

Verbala attacker mot paret

Anette förstod först inte vem det var eller vad personen ville så hon lade på. Då ringde de i stället till hennes man och frågade var hans fru ”som brukade våldta korna” var någonstans.

– Sen ringde de mig igen och sa att ”Du ska inte stå i tv och ljuga, din djurplågare!”. Först blev jag arg, men sen sa jag att ”Det är ju just det ni gör nu som gör att jag blir ännu mer övertygad om att vi gör rätt!”, säger hon till Land Lantbruk.

Kommer inte låta sig tystas

Senare upptäckte Anette Gustawson att personen lämnat ett meddelande i telefonsvararen.

– Där säger han att jag borde göra en bättre skyddsväst av min offerkofta. Och så sade han också att så länge jag håller på med mitt djurplågeri kommer de ringa och terrorisera.

Samtalen kommer att polisanmälas, och Anette Gustawson är fast besluten om att inte vika ner sig.

– Om de tror att detta kan få mig tyst, då tror de fel. Jag kommer att fortsätta med mitt.

Anette Gustawson i debattartikel: ”Utan djuren kommer även ni veganer svälta”

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen