Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 11 juni 2019

Bondens dag ska visa var maten kommer från

Var kommer maten ifrån egentligen? Det vill Vellingeblomman i Vellinge berätta om och bjuder in till stor festival där alla som vill veta mer om mat är välkomna. Man räknar med stor tillströmning!

 Två av arrangörerna av Bondens dag, Ulf och Elna Gränsbo, hoppas på fullt med folk som lär sig mer om mat.
Två av arrangörerna av Bondens dag, Ulf och Elna Gränsbo, hoppas på fullt med folk som lär sig mer om mat. FOTO: Vellingeblomman

Man räknar med många besökare på Vellingeblommans parkeringsplats. Intresset för mat och odling är stort och med 30 av kommunens lantbrukare på plats så kan det bli många som kommer.

– Vi vill bara visa på vilket jobb som våra lantbrukare gör och hur viktigt det är för de som bor här i Vellinge och i Malmö, säger Maria Bäcklund på Vellingeblomman.

Vill berätta om de lokala odlarna

I Vellinge kommun finns det omkring 150 lantbrukare och deras produkter säljs i alla möjliga affärer och butiker. Trots detta är det många som inte vet att Gränsbo potatis och Almhaga grönsaker är företag som ligger i kommunen och det vill arrangörerna bakom Bondens dag råda bot på.

– Vi vill visa vilken mat som odlas här och också hur man gör det. Vi kommer ha traktorer och tröskor och en massa produkter från odlarna häromkring, berättar Maria Bäcklund.

Förhoppningen är att besökarna ska lockas i tusental och Vellingeblomman har erfarenhet av att anordna mässor sedan tidigare – med gott resultat.

– Vi har haft matmässor tidigare då det har kommit jättemånga så det kommer säkert bli så den här gången också.

Bondens dag i Vellinge anordnas den 15-16 juni.

Läs också: Så blev mjölk vår favoritdryck

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen