Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 27 juli 2018

Bryggeriet stöttar räddningstjänsten med vatten

Det är många som vill stötta de som kämpar med bränderna. Mora Bryggeri ger nu alla en chans att hjälpa till i kampanjen ”Brandflaskan”.

 Mora bryggeri har dragit i gång kampanjen ”Brandflaskan” och skänker vatten till de som kämpar med bränderna.
Mora bryggeri har dragit i gång kampanjen ”Brandflaskan” och skänker vatten till de som kämpar med bränderna. FOTO: Privat

På flera håll i landet är de stora skogsbränderna ännu inte under kontroll. Räddningstjänsten jobbar dygnet runt och dessutom finns det massor med frivilliga som hjälper till.

Men vatten krävs inte bara för att släcka bränderna, det går också åt en hel del för att släcka törsten hos brandbekämparna.

Läs också: Björn, 72, förlorade sitt livsverk i branden

Allmänheten kan bidra

Mora Bryggeri har redan skänkt en del vatten, men nu ger man också allmänheten chansen att hjälpa till.

– Vi kände att vi ville göra mer, men vi är ett litet företag och kan inte göra hur mycket som helst på egen hand, säger Ellinor Andersson på bryggeriet.

Därför har man nu startat kampanjen ”Brandflaskan”. Den går ut på att för varje femkrona som kommer in så fixar Mora Bryggeri en flaska vatten till de som jobbar i skogarna.

 För varje femkrona som kommer in fixar Mora Bryggeri en flaska vatten till de som jobbar i skogarna.
För varje femkrona som kommer in fixar Mora Bryggeri en flaska vatten till de som jobbar i skogarna. FOTO: Mora Bryggeri

Stort intresse direkt

Kampanjen lanserades tidigare i veckan och det blev stort intresse direkt.

– Folk har ringt oss och frågat hur de kan hjälpa till när de sett att vi skänkt vatten. Nu kan alla hjälpa till och vi tjänar inte ett öre på det. Det har varit stort intresse redan första dagen, säger Andersson.

Läs också: Nu råder totalt grillförbud

Mora Bryggeri producerar kolsyrat vatten även i normala fall, men nu lär den produktionen få intensifieras. Femkronan går till de produktionskostnader som finns för att ta fram vattnet.

Ställa om produktionen

– Vi är beredda på att ställa om produktionen, vi hoppas att vi får ta fram mer vatten än vanligt, säger Ellinor Andersson.

Kampanjen pågår i ett första skede till 8 augusti och den som vill bidra kan Swisha pengar till 123 072 02 76. För varje femkrona blir det en flaska vatten till räddningspersonalen.

Börjar med Dalarna

– Vi börjar med att satsa på att få ut vatten i Dalarna, men går det bra kan det bli vatten till andra platser. Vi hoppas kunna få skicka vatten till alla platser där det brinner, säger Ellinor Andersson.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen