Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Landkoll 31 augusti 2017

Dags för årets höstmarknader - här är guldkornen

Hösten 2018 närmar sig med stormsteg och med den alla underbara skördefester och höstmarknader. Vi har samlat ett par favoriter – både stora som små!

FOTO: Mostphoto

Ölands skördefest – klassiker som engagerar en hel ö (26/9-30/9)

FOTO: IBL

Skördefesten på Öland är en tradition som pågått i över 20 år på Öland. Under 5 dagar fylls hela ön med aktiviteter, underhållning och nyskördade råvaror.

Gårdsbutiker och lantbrukare slår upp dörrarna och bjuder på det bästa från årets skörd.

Men även många konstnärer öppnar upp sina gallerier, speciellt under konstnatten som är en fantastisk upplevelse varje år.

Äppelmarknaden i Kivik – en marknad i äpplets ära (29/9-30/9)

FOTO: imago stock

Marknaden i Kivik hävdar själva att de är Sveriges största marknad. Och med sina upp emot 100 000 besökare ligger det något i påståendet.

Marknaden bjuder på allt möjligt, men äpplet står i fokus. En av de återkommande händelserna är den stora äppeltavlan med 35 000 äpplen som avtäcks under marknadsdagarna.

Bonnamarknad i Bengtsfors – liten men naggande god (8/9)

I centrala Bengtsfors ordnas varje år en bonnamarknad med närodlade produkter och hemslöjd av knallar från bland annat runt om i Dalsland.

Marknaden är i det mindre slaget med ett 20-tal säljare. Men samtidigt ordnas också bakluckeloppis för den som vill retrofynda!

Skördefest och hälsodag i Ockelbo – fest för både kropp och knopp (8/9)

I Ockelbo blandas höstens skördefest med inslag av hälsoaktiviteter.

Lokala grönsaker säljs tillsammans med lokalt hantverk. Samtidigt som det anordnas löplopp för stora och små och föreläsning av ultralöparen Elov Olsson.

Skördefesten sker på Wij Trädgårdar med flera vackra trädgårdar fyllda av växter och blommor – så passa på att ta en titt även där!

Markaryds marknad – stor baluns med gamla anor (7/9-8/9)

I Smålands södra utpost Markaryd anordnas en av Sveriges största och äldsta marknader. Markaryds Marknad har anor redan från 1500-talet när gränsen mot Danmark bara låg en liten bit söder om Markaryd.

Marknaden bjuder på allt en marknad brukar – grönsaker, godis, lotteri och allt mellan himmel och jord!

Eds höstmarknad – sedan 1949! (13/10)

Höstmarknaden i Ed har funnits sedan 1949 och fortsätter att locka hundratals knallar. Förutom knallar hittar du tivoli, ponnyridning och annat kul!

Eds höstmarknad

Rättviks marknad – stor så det förslår (5-7/10)

Väldigt stor marknad som lockar väldigt många besökande. Marknaden har varit mer eller mindre stor genom åren men är nu väl etablerad bland både försäljare och besökare.

Rättviks marknad

Har du fler marknader du vill tipsa om? Hör gärna av dig till oss!

Läs också: Handla direkt av bonden – finska trenden tar Sverige med storm!

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen